Kontrolka swiec zarowych-miga

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Qto, Adamm, miś fazi, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

Kontrolka swiec zarowych-miga

Postprzez michal_777 » Pt mar 16, 2007 11:25

Witam.
Probowale mszukac na forum ale za ...... nie daje rady znalesc :(
Mam taki problem z silnikiem SDi (ASY) Po zapaleniu pochodzi tak z 10-20 sekund i zaczyna migac kontrolka od swiec zarowych.Wydaje mi sie iz komputer sygnalizuje jakis blad silnika ale nie mam pewnosci. Dobrze mysle??? Czy to na 100% cos z ukladem swiec zarowych???
I drugie pytanko, zaczela ona migac jak lakiernik zapalil mi auto bez filtra powietrze a w nim jest jakis czujnik (temp powetrza w dolocie albo przeplywu powietrza-tak mi sie wydaje). Mozliwe ze dlatego owa kontrolka miga czy to zbieg okolicznosci??
A przy okazji zapytam, mam vag'a mialem juz wiele wersji i w kazdej mam taki problem iz nie moge duzo zrobic bo wyskakuje mi kumunikat(foto ponizej) nie wiem czy zle crakuje czy co.... mozliwe jest legalne zarejestrowanie tego programu aby wszystko dzialalo??
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam... Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 16, 2007 11:47 przez michal_777, łącznie edytowano 2 razy
michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt lis 15, 2005 20:52
Lokalizacja: Pilzno
Online: 50m
Pomógł: 12

Postprzez bongo » Pt mar 16, 2007 11:29

michal_777 napisał(a):Wydaje mi sie iz komputer sygnalizuje jakis blad silnika ale nie mam pewnosci. Dobrze mysle
Dobrze Ci sie wydaje.Na początek sprawdz czy masz światła stopu...A jeśli masz to trza by pod vaga podpiąć i sprawdzić.
bongo
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 17, 2005 19:58
Lokalizacja: Londyn
Online: 62d 13h 59m
Pomógł: 786
Auto: Vauxhall Vivaro
Silnik: CDTI

Postprzez Grzesiekk1982 » Pt mar 16, 2007 17:30

michal_777 napisał(a):I drugie pytanko, zaczela ona migac jak lakiernik zapalil mi auto bez filtra powietrze a w nim jest jakis czujnik (temp powetrza w dolocie albo przeplywu powietrza-tak mi sie wydaje)
Coś mi się nie wydaje, żeby to był powód...
Prędzej mógł przy tym czujniku odpiąć złącze, przerwać przewód. odpalenie samochodu bez filtra niewiele zmienia. Różnica jest taka, jak między brudnym, a czystym filtrem.
Musiał popełnić jakiś inny błąd, niż odpalenie bez filtra. Sprawdzisz to teraz tylko przez podłączenie do VAG, wykaże który czujnik gość "męczył". Przez odpięcie klemy skasujesz tylko zegarek i przebieg dzienny (uprzedzając ewentualne pytanie) ;)
Pozdrawiam.
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sie 03, 2006 01:14
Lokalizacja: Przemyśl
Online: 40m
Pomógł: 523

Postprzez bongo » Pt mar 16, 2007 17:40

A mi sie wydaje że mógł złapać błąd po odpaleniu bez przepływki bo chyba o ten czujnik chodzi.
bongo
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 17, 2005 19:58
Lokalizacja: Londyn
Online: 62d 13h 59m
Pomógł: 786
Auto: Vauxhall Vivaro
Silnik: CDTI

Postprzez Grzesiekk1982 » Pt mar 16, 2007 18:10

bongo napisał(a):A mi sie wydaje że mógł złapać błąd po odpaleniu bez przepływki bo chyba o ten czujnik chodzi.
Przy odpaleniu bez przepływki to oczywiście. Dlatego tylko doagnoza i usunięcie błędu. Ale nie możemy wykluczyć, że nie zapchał łap w jakieś inne "mądre rzeczy" ;)
Pozdrawiam.
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sie 03, 2006 01:14
Lokalizacja: Przemyśl
Online: 40m
Pomógł: 523

Postprzez michal_777 » Pt mar 16, 2007 18:26

Dzieki za odpowiedzi, macie po + odemnie ;)
Przeplywki nie ma jest tylko jakis czujnik w obudowie filtra powietrza ;)
A moze mi ktos jeszcze pomoc w s[prawie mojego programu Vag????
Pzdr
michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt lis 15, 2005 20:52
Lokalizacja: Pilzno
Online: 50m
Pomógł: 12

Postprzez bongo » Pt mar 16, 2007 18:33

Dzięki.Niestety w dziedzinie komputerów jestem zielony....
bongo
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 17, 2005 19:58
Lokalizacja: Londyn
Online: 62d 13h 59m
Pomógł: 786
Auto: Vauxhall Vivaro
Silnik: CDTI

Postprzez Grzesiekk1982 » Pt mar 16, 2007 22:42

Wirtam. Również dzięki. Co do tej przepływki to dziwne, może jest w obudowie filtra? W MK3 jest (na załączonym foto).
Przecież ilość powietrza jest najważniejszą informacją dla elektronicznie sterowanego ukłądu zasilania, a taki ma SDI.
Pozdrawiam.
Obrazek
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sie 03, 2006 01:14
Lokalizacja: Przemyśl
Online: 40m
Pomógł: 523

Postprzez michal_777 » Pt mar 16, 2007 23:00

Grzesiekk1982, u mnie nie ma przeplywki na 100% jes ttylko czujnik w obudowie filtra powietrza tak ina wciskanie jak czujnik temp w mk3, znajomy mechanik mi mowi liz to wlasnie on "zastepuje" przeplywke
Pzdr
michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt lis 15, 2005 20:52
Lokalizacja: Pilzno
Online: 50m
Pomógł: 12




Powrót do Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,