przez yykkes » Śr lip 11, 2012 22:15
Zebate na walku rozrzadu, wczoraj zdjalem rure od i'coolera ta co idzie na gorze do dolotu i przyjrzalem sie temu blizej, rolka musi byc walnieta, przekrecila sie i zablokowala w takiej pozycji ze pasek rozrzadu jest luzno, troche mnie to dziwi bo po zmianie rozrzadu zanim wszystko zlozylem do kupy na tip top odpalilem motor i rolka byla prawidlowo, teraz probowalem ja dociagnac tak jak powinna byc i nie daje rady, odkrecilem srube od tej rolki i wszystko stoi w miejscu, sprezyna nie odskakuje, zabek jest caly czas w tej samej pozycji. wzialem stara rolke jeszcze ori, i ta zachowuje sie prawidlowo, teraz pytanie czemu tak sie stalo??? Jak zakladasz rolke, najpierw masz ta szpilke ktora wkladasz i dociagasz rolke na maxa az sie zatrzyma, pozniej wyjmuesz szpilke i krecisz ta zewnetrzna sruba (ktora napina sprezyne) na imbusa prawie 360 i ustawiasz juz napiecie paska tak jak powinno byc, czyli ten zabek powinien znajdowac sie w tym wycieciu. No i po zlozeniu wszystko gralo jak nalezy, az kilka dni temu tknelo mnie zeby sprawdzic jak wszystko wyglada po 10tys i zonk! SPrawdzilem dzisiaj VAGiem kat synchronizacji walka i jest taki jak ustawilem od poczatku czyli 0,6 wiec wyglada na to, ze niby jest ok, ale pasek jest wyczuwalnie luzny wiec jednak nie jest ok.
Diesel Power!!! :D