Czy do SDI pasuje nastawnik od TDI ??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr paź 13, 2010 17:52

Witam
mam problemy z nastawnikiem w mojej octavii SDI AQM silnik pracuje nierówno lekko szarpie przy niskich obrotach (`1000-1100)
szczególnie odczuwalne jest to na 1i 2 biegu przy zimnym silniku po odpięciu impulsatora w skrzyni biegów szarpanie ustaje wiec typuje nastawnik i tu moje pytanie czy do silnika SDI pasuje nastawnik od TDI ?? pytam bo mam w 100% pewny nastawnik od TDi (czyścił mi go kiedyś jeden z naszych moderatorów) nastawnik ma nr 029 98 223 35 A i wtyczkę 10 pinową (numeru nastawnika w SDI jeszcze nie sprawdzałem ) chciałbym założyć do do mojego SDi i nie bawić się w czyszczenie pytanie czy pasuje ?? :pub:
P.S czy ma ktoś może jakąś poradę jak krok po kroku wymienić nastawnik ? wiem ze trzeba zaznaczyć pierwotne położenie i mniej więcej trafić w dawkę jak silnik odpali to ustawić dawkę vagiem ewentualne pukając w nastawnik ale najbardziej boję sie ze nie trafię nastawnikiem w otwór pierścienia dawkującego w pompie i lita pewnie mogę w ten sposób uwalić całą pompę co było by nie miłe :(

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » śr paź 13, 2010 19:59

http://chomikuj.pl/raf07?fid=154620104" onclick="window.open(this.href);return false; PDF ... z nastawnikiem ,,,

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » śr paź 13, 2010 20:11

Neoarti pisze:chciałbym założyć do do mojego SDi i nie bawić się w czyszczenie pytanie czy pasuje ?? :pub:
P.S czy ma ktoś może jakąś poradę jak krok po kroku wymienić nastawnik ? wiem ze trzeba zaznaczyć pierwotne położenie i mniej więcej trafić w dawkę jak silnik odpali to ustawić dawkę vagiem ewentualne pukając w nastawnik ale najbardziej boję sie ze nie trafię nastawnikiem w otwór pierścienia dawkującego w pompie i lita pewnie mogę w ten sposób uwalić całą pompę co było by nie miłe :(
Nie zawracaj sobie głowy numerami ,pasuje na 100% każdy indukcyjny HDK z wszystkich silników ,a jak chcesz to nastawnik przyslij do mnie to ci wyczyszczę za równowartość dobrej wódki :pub: a trochę ich już przywróciłem do życia :grin: A w pierścień trafisz jak się postarasz ,ja robię to zazwyczaj za pierwszym podejściem ,choć za pierwszym razem też dygałem :chytry:

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr paź 13, 2010 21:51

dzięki koledzy już się tak nie cykam :) wprawdzie mam w okolicy edzia ale nie chcę mu zawracać głowy w sobotę zmienię nastawnik i dam znać o efektach
ten co robił mi edzio działał w 1000% więc nie powinno być problemu :pub:

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Czy do SDI pasuje nastawnik od TDI ??

Post autor: Neoarti » czw paź 14, 2010 07:39

Rozumiem że aby wymienić nastawnik muszę odkręcić tylko 4 zewnętrzne śruby z tą specjalną włącznie i nie muszę zdejmować górnej pokrywy nastawnika
czy po wyminie nie będzie trzeba regulować napięcia na potencjometrze pod ta małą pokrywką ??

Awatar użytkownika
munior
Kontakt:

Post autor: munior » czw paź 14, 2010 09:48

Neoarti pisze:Rozumiem że aby wymienić nastawnik muszę odkręcić tylko 4 zewnętrzne śruby z tą specjalną włącznie i nie muszę zdejmować górnej pokrywy nastawnika
Tak
Neoarti pisze:czy po wyminie nie będzie trzeba regulować napięcia na potencjometrze pod ta małą pokrywką ?
Tam reguluje się tylko po kompletnym rozebraniu nastawnika ,ustawiając napiecie RSW .Jak smigał już w aucie to nic tam nie trzeba ustawiać

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » sob lis 27, 2010 18:49

Wymieniłem nastawnik i lipa to samo :( nastawnik po czyszczeniu na pewno sprawny drgawki pozostały zastanawia mnie jeszcze jedno jakie jest prawidłowe napięcie nastawnika ?
vag pokazuje 1,6-2,0V a u mnie przy przegazaowywaniu na postoju napięcie skacze nawet powyżej 2 v czy to coś niebezpiecznego ?

Awatar użytkownika
munior
Kontakt:

Post autor: munior » sob lis 27, 2010 21:10

Neoarti pisze:zastanawia mnie jeszcze jedno jakie jest prawidłowe napięcie nastawnika ?
0,74V po właczeniu zapłonu .
Neoarti pisze:vag pokazuje 1,6-2,0V a u mnie przy przegazaowywaniu na postoju napięcie skacze nawet powyżej 2 v czy to coś niebezpiecznego ?
Coś jest nie halo z tym nastawnikiem , jak ci napiecie skacze.A jaką dawkę ustawiłes ?

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » sob lis 27, 2010 21:22

po włączeniu zapłonu mam 0,720- raz skoczyło mi do 0,740 v
dawka ustawiona na poziomie 2,2 przy włączonych światłach i nadmuchu na szybę
czyli napięcie na nastawniku powinno być stałe ? czyli te skoki u mnie wróżą jakiś problem ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”