jak ustawić obroty

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1994
Rejestracja: śr cze 25, 2008 19:29
Lokalizacja: TSK 54HH
Kontakt:

jak ustawić obroty

Post autor: Byku21 » pt paź 17, 2008 22:59

witam...szukałem i nie mogę znaleźć jak wyregulować obroty w passacie B4 z silnikiem 1,9 TDI AFN...ma za wysokie,bo około 1200-1300



Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4706
Rejestracja: pn lis 15, 2004 23:06
Lokalizacja: Warszawa - Rembertów
Kontakt:

Post autor: Adamm » pt paź 17, 2008 23:05

Byku21, a niby czemu masz takie obroty? jaka masz dawke paliwa?

obroty odczytane z licznika czy z vaga ?


obroty w TDI reguluje sie na vagu w adaptacjach kod logowania 12233


Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

Awatar użytkownika
mariusz75
Sprzedawca
Sprzedawca
Posty: 1235
Rejestracja: śr wrz 05, 2007 17:31
Lokalizacja: pracownik ASO VOLKSWAGENA wielkopolska
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » pt paź 17, 2008 23:13

Tu masz troszke dokładniej :grin:

Obrazek


DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4706
Rejestracja: pn lis 15, 2004 23:06
Lokalizacja: Warszawa - Rembertów
Kontakt:

Post autor: Adamm » sob paź 18, 2008 10:12

mariusz-1975, male sprostowanie
w pierwszych 1Z wartosci nie byly 5 cyfrowe tylko 3

i tak ori wartosc nie jest 32768 tylko 128


Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

bartek2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 94
Rejestracja: sob wrz 22, 2007 09:35
Lokalizacja: podkarpacie

Post autor: bartek2 » sob paź 18, 2008 14:07

To ja mam pytanie do adaptacji kanału 05, normalnie mam wartosc 32768 i z tego opisu wynika ze aby była większa dawka rozruchowa wartość trzeba zwiększyć. Na innym forum znalazłem znowu ze im mniejsza wartość w tym kanałem tym dawka jest większa, jak to wkońcu jest :grin: Na tym forum pisze tez ze można ta dawka ustawić na AUTO ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu.



Awatar użytkownika
mariusz75
Sprzedawca
Sprzedawca
Posty: 1235
Rejestracja: śr wrz 05, 2007 17:31
Lokalizacja: pracownik ASO VOLKSWAGENA wielkopolska
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » sob paź 18, 2008 16:42

bartek2 pisze:ze im mniejsza wartość w tym kanałem tym dawka jest większa


To dotyczy odczytu z bloków wartości mierzonych. :grin:

np. 3 to więcej paliwka niż 5 :bajer:

[ Dodano: 18 Paź 2008 16:45 ]
bartek2 pisze:normalnie mam wartosc 32768 i z tego opisu wynika ze aby była większa dawka rozruchowa wartość trzeba zwiększyć


Tak jest, zwiększaj po troszku dawke i zobacz jaką max przyjmie Ci nastawnik.

[ Dodano: 18 Paź 2008 16:46 ]
bartek2 pisze: tez ze można ta dawka ustawić na AUTO


Dawka auto to dawka fabryczna - 32768 lub jak pisze kolega wyżej 128 dla starszych 1z
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2008 17:06 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.


DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości