zagadaj do niego djbro <-KLIK on to juz przerabial i wyszlo to calkiem zgrabnieBollo30 pisze:chce przerobic golfa IIIcabrio na IV chodzi mi o przod jakie czesci podejda mi ze zwyklej IV a co musi byc oryginalnego z cabrio???????????

zagadaj do niego djbro <-KLIK on to juz przerabial i wyszlo to calkiem zgrabnieBollo30 pisze:chce przerobic golfa IIIcabrio na IV chodzi mi o przod jakie czesci podejda mi ze zwyklej IV a co musi byc oryginalnego z cabrio???????????
...już widziałem taką przeróbkę w Wielkopolsce;) jak szukałem części do swego Mk3... pewnie wykorzystasz cały przód z seryjnego Mk4 ale nie wiem jak będzie z tyłem...Bollo30 pisze:chce przerobic golfa IIIcabrio na IV chodzi mi o przod jakie czesci podejda mi ze zwyklej IV a co musi byc oryginalnego z cabrio???????????
z seryjnego znaczy z hatchbacka? niestety nie bedzie to pasowac... nie chce sie wypowiadac w tej kwestii bo czekam az djbro wleci na forum i wyjasni sprawe. z tego co wiem to maska jest typowo od mk4 cabrio - ta od mk3 i ta od mk4 hatchback nie pasuje. Błotniki sa typowo od mk4 cabrio bo maja wcięcia na zderzak z mk4, a zagięcia na blasze od mk3. gdzies tam djbro pisal ze belka z przodu jest tez podobno typowo dla mk4 cabrio.. wiec chyba tylko pokrywa zderzaka razem z grillem przypasuje od zwyklego mk4sys pisze:...już widziałem taką przeróbkę w Wielkopolsce;) jak szukałem części do swego Mk3... pewnie wykorzystasz cały przód z seryjnego Mk4 ale nie wiem jak będzie z tyłem...Bollo30 pisze:chce przerobic golfa IIIcabrio na IV chodzi mi o przod jakie czesci podejda mi ze zwyklej IV a co musi byc oryginalnego z cabrio???????????
Kiedyś miałem taki patent w innym aucie, okazało się, że półoś był aDELIKATNIE krzywa i przy 140 mnie trzepało. Efekt był identyczny jak przy bomblu na gumie albo krzywych felgach.inters pisze:mam jeszcze jedną teorię na ten temat: długość półosiek. jeśli byłyby za długie to przegub wewnętrzny nie pracuje w optymalnym położeniu i podczas ruchu koła góra dół skraca się lub wydłuża na tyle że szarpie skrzynią i silnikiem a to znowu wprawia cały samochód w nieprzyjemne drgania na nierównej drodze. ale przecież półosiki wymieniałem na inne z drugiego cabrio i nic.
...ten był jasno niebieski... nie wiem jak na to wpadłem ale miałem odczucia, że to typ 3, poprostu coś bylo nie tak ale w pozytywnym znaczeniukolanek pisze:sys a czy przypadkiem ten cabrio ktorego widziales z przodem od mk4 nie byl butelkowo zielony? chyba ze to bylo mk4 cabrio i sie nie przyjrzales dokladnie...
witamnowy13 pisze:Pytanko do posiadaczy MK1. Czy wam w zbiorniku tęz tak głośno chlapie paliwo ??
Bo tak się zastanawiam czy mi komory nie poleciały :/
I może wiecie czy od zwykłego MK1 zbiornik będzie pasował ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości