[mk2] jak wymienic poduszke górna amortyzatora z przodu ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

[mk2] jak wymienic poduszke górna amortyzatora z przodu ??

Postprzez Siara » Wt cze 13, 2006 23:49

Tak jak w temacie. Jak to zrobic i czy bez problemu mozna to zrobic samemu?
Pozdrawiam!
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez daaroo » Śr cze 14, 2006 00:20

sciagacz do sprezyn jest potrzebny
daaroo
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 24, 2004 01:33
Lokalizacja: Skarzysko/Krakow
Online: 23h 53m
Pomógł: 104

Postprzez esiu » Śr cze 14, 2006 07:23

sciagacz do sprezyn jest potrzebny
a do tylu tez potrzebny bo dzis bede robil to samo

[ Dodano: 14 Cze 2006 07:25 ]
daaroo napisał(a):sciagacz do sprezyn jest potrzebny

do tylu tez?-bo dzi bede robil
Obrazek
esiu
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So kwi 22, 2006 09:07
Lokalizacja: Malbork
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez sq8bwh » Śr cze 14, 2006 10:52

z tyłu nie ma potrzeby.. rękami da radę ścisnać..
sq8bwh
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 17, 2004 09:33
Lokalizacja: ............................................
Online: 28m
Pomógł: 4

Postprzez Siara » Śr cze 14, 2006 23:15

czyli bez tego sciagacza nic nie zrobie ?? Kurde a ile moze kosztowac wymiana ??
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez daaroo » Śr cze 14, 2006 23:30

wymiana opewnie ok 20-40 zł za strone

za ta cene mozesz rowniez sobie kupic sciagacz. Bedziesz mial na przyszlosc.
daaroo
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 24, 2004 01:33
Lokalizacja: Skarzysko/Krakow
Online: 23h 53m
Pomógł: 104

Postprzez Siara » Cz cze 15, 2006 00:31

taki sciagacz bedzie dobry:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=110301002 ??

Jak to wogole zrobic??
Mam scaignac tymi sciagaczami sprezyne bez zdejmowania wahacza, odkrecic ta nakretke co jest od komory silnika, wysunac amorka w dół i wymienic poduszke?? Nie wiem, tak kombinuje na skucho, ale chcialbym wiedziec zanim sie do tego zabiore jak sie powinno to robic ??

I czy po wymianie, nie trzeba jechac na regulacje geometrii ??
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez malolat » Cz cze 15, 2006 00:48

eetam, dobry sznurek, troche inwencji i sie daje... :> ale sciagasz troche wygodniejszy :)
malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn lut 07, 2005 17:41
Lokalizacja: Wawa
Online: 60d 20h 15m
Pomógł: 61

Postprzez MAPET » Cz cze 15, 2006 01:14

Siara napisał(a):eetam, dobry sznurek, troche inwencji i sie daje... :> ale sciagasz troche wygodniejszy


jak ktos chce sobei wybic palec lub zeby to polecam ;)



dobry ;)

Siara napisał(a):Mam scaignac tymi sciagaczami sprezyne bez zdejmowania wahacza, odkrecic ta nakretke co jest od komory silnika, wysunac amorka w dół i wymienic poduszke?? Nie wiem, tak kombinuje na skucho, ale chcialbym wiedziec zanim sie do tego zabiore jak sie powinno to robic ??


teoretycznie tak ale ja bym na twoim miejscu wyciagnal cala kolimne makperosna i w imadle z tym walczyl a nie na aucie... mi tak sie wiele lepiej robilo..

pamietaj ze kazda interwencja w zawiesznie konczy sie ustawianiem geometrii..
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek
MAPET
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 25, 2004 01:36
Lokalizacja: Częstochowa
Online: 15d 23h 24m
Pomógł: 488
Auto: passat
Silnik: 1.9tdi

Postprzez daaroo » Cz cze 15, 2006 01:23

Mapet dobrze prawi :bajer:

A pozatym zeby sciagnac poduszke to jest tam taka sriba z nacieciem. Na aucie ciezko bedzie ja odkrecic
daaroo
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 24, 2004 01:33
Lokalizacja: Skarzysko/Krakow
Online: 23h 53m
Pomógł: 104

Postprzez frantz » Cz cze 15, 2006 07:52

z wymianą nie ma problemu trzeba mieć tylko ściągacz i troche chęci, aby odkręcić trzeba mieć klucz i imbus (bez imbusa nie odkręcisz) klucz musi być mocno złamany bo zwykłym nie dojdziesz. Na dole nie mam problemu wystarczy odkręcić dwie śruby.
Sznurek jest dobry do wieszania prania a nie do ściągania spręzyn, jak chcesz sobie kielochy wybić twoja sprawa.
Powodzenia z wymianą !!!!!
Daj znać jak poszło : )

[ Dodano: Czw Cze 15, 2006 07:56 ]
P.S
wszystkie czynności wykonasz bez problemu na placu do tego nie jest potrzebny warsztat imadła itp wystarczą klucze ściągacze oraz imbus no i moze pomoc kolegi
robiłem to juz kilka razy róznych autach i zawsze było ok
frantz
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr sty 12, 2005 23:31
Lokalizacja: Poznań
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez misiek » Cz cze 15, 2006 09:27

MAPET napisał(a):jak ktos chce sobei wybic palec lub zeby to polecam
bez przesady ja petam takimi rzeczami sprężyny
a do odkręcenia śruby rowkowej bo tak sie ona nazywa trzeba specjalny klucz lub trzeba sobie dorobić np. taki jak na fotce

[ Dodano: 06-06-15, 09:31 ]
MAPET napisał(a):pamietaj ze kazda interwencja w zawiesznie konczy sie ustawianiem geometrii
jeżeli sobie na znaczy na goleni położenie śrub to nie trzeba ustawiać kąta nachylenia koła, bo tylko to moze zmienić wartość przy zdejmowaniu amora
:-k ...
misiek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Online: 43d 1h 24m
Pomógł: 732

Postprzez MAPET » Cz cze 15, 2006 13:44

misiek10111 napisał(a):jeżeli sobie na znaczy na goleni położenie śrub to nie trzeba ustawiać kąta nachylenia koła, bo tylko to moze zmienić wartość przy zdejmowaniu amora


dobra teoretycznie ale wg mnei nie jestes w stanei tak przykrecic idealnie tego juz tez tak robilem i tu sie rpzesunei 1 mm tu 2 na nowej poduszce inaczej sie ulozy i bedzie zle darlo opone ;) z doswiadczenia ja np wiem i ustawiam zbeirznosc ..

pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek
MAPET
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 25, 2004 01:36
Lokalizacja: Częstochowa
Online: 15d 23h 24m
Pomógł: 488
Auto: passat
Silnik: 1.9tdi

Postprzez misiek » Cz cze 15, 2006 20:14

MAPET napisał(a):dobra teoretycznie
masz prawo tak sądzić, ja z praktyki zawsze tak robię i zawsze mam dobrze ustawione koło(i nawet mi oponki nie drze), poza tym jeżeli już muszę to sam sobie ustawiam kąty
:-k ...
misiek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt maja 13, 2005 17:49
Lokalizacja: opolskie
Online: 43d 1h 24m
Pomógł: 732

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,