Jak wymienić kostkę stacyjki Golf 3 ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Jak wymienić kostkę stacyjki Golf 3 ?

Postprzez gosiailucas » Pn cze 12, 2006 10:48

Witam wszystkich serdecznie !!!

Kostka przy stacyjce robi mi zwarcie i właśnie za chwilkę chciałbym ją wymienić.
Byłem w sklepie dałem 20 PLN za nową, ale jeszcze nigdy nie brałem się za wymianę.
W passacie podobno to banał, ale w Golfie 3 z 1995 roku nie wiem.

CZY MOŻECIE MI WYTŁUMACZYĆ CO POKOLEI ZDJĄĆ?
MOŻE KTOŚ MA JAKĄŚ STRONKĘ WWW Z FOTKAMI?

Pozdrawiam
Gosia i Łukasz
Golfiki to naprawdę spoko autka!
Pozdrowionka dla Wszystkich sympatyków tych bolidów! Cześć!

Gosia i Lucas
gosiailucas
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr mar 29, 2006 09:51
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Online: 0s

Postprzez ku_bi » Pn cze 12, 2006 20:09

Musisz sciągnąc kierownice, jesli masz poduszke to odłaczasz akumulator i z tyłu za kierownica odkrecasz i zostawiasz luzno 2 śruby imbus nr5. podnosisz poduszke odpinasz tasme poduszki łapiąc za plastikowy zacisk (nie łap za taśme bo ją przerwiesz) jesli nie masz poduszki to sciągasz samą zaślepke. potem odkręcasz nakrętke trzymająca kierownice. rozkręcasz podspodem obudowe kierownicy sciągasz ją i w przypadku kierownicy z poduszką rozpinasz wtyczke od taśmy poduszki i dopiero potem wyciagasz kierownice. ściagasz przełączniki zespolone kierunków i wycieraczek są na 3 śruby. Następnie musisz sciągnąc z wałka nakładkę z wieloklinem w tym celu musisz użyc sciągacza do łozysk. potem poluzniasz śruby obudowy stacyjki wysuwasz ja i dopiero wtedy masz dostęp do śrubki która trzyma kostkę stacyjki.
ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): Pn wrz 13, 2004 20:51
Lokalizacja: ex4
Online: 18m
Pomógł: 220

Postprzez waldek1981 » Wt cze 13, 2006 00:56

ja w swojej 3 -ce bez poduszki!niemusialem sciagac kierowniecy .Poprostu odkecasz oslony kierownicy sa one na dwa wkety od dolu i scigasz je!Widzisz stacyjke!Rozłanczasz kostke z przewodami!i wtedy mocno uzywajac sily wycigasz kostke napięciową Bo ona robi Ci zwarcie!Ja tez niemoglem jej wyciagnąc i też chcialem kierownice scigac ale koles mi udowodnil ze da sie bez ściagania kierownicy ją wyciagnaćWklada sie prosto!Nierób sobie niepoytzrebnej roboty Tylko uzyj troszke sily ona wychodzi pod pewnym kątyem! Poczujesz ten kąt jak zaczniesz ją wycigac!!!Powodzenia
waldek1981
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn mar 13, 2006 18:48
Lokalizacja: Lubin
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez ku_bi » Wt cze 13, 2006 06:40

waldek1981 napisał(a):ja w swojej 3 -ce bez poduszki!niemusialem sciagac kierowniecy .Poprostu odkecasz oslony kierownicy sa one na dwa wkety od dolu i scigasz je!Widzisz stacyjke!Rozłanczasz kostke z przewodami!i wtedy mocno uzywajac sily wycigasz kostke napięciową Bo ona robi Ci zwarcie!Ja tez niemoglem jej wyciagnąc i też chcialem kierownice scigac ale koles mi udowodnil ze da sie bez ściagania kierownicy ją wyciagnaćWklada sie prosto!Nierób sobie niepoytzrebnej roboty Tylko uzyj troszke sily ona wychodzi pod pewnym kątyem! Poczujesz ten kąt jak zaczniesz ją wycigac!!!Powodzenia


jak ja wycignał skoro trzyma ja od spodu śrubka :?: :?: :?: :?: :?: :?:
ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): Pn wrz 13, 2004 20:51
Lokalizacja: ex4
Online: 18m
Pomógł: 220

Dzięki za pomoc...

Postprzez gosiailucas » Wt cze 13, 2006 12:30

Już kostkę zmieniłem, ale kurcze auto nadal mi gaśnie po przejechaniu paru kilometrów... Sprawdzałem na komputerze - nie ma żadnych błędów.
Co to może być jadę, jadę i raczej na zimny silniku gaśnie mi po przejechaniu 2 a może 3 km ?
Golfiki to naprawdę spoko autka!
Pozdrowionka dla Wszystkich sympatyków tych bolidów! Cześć!

Gosia i Lucas
gosiailucas
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Śr mar 29, 2006 09:51
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Online: 0s

Re: Dzięki za pomoc...

Postprzez ku_bi » Wt cze 13, 2006 15:25

gosiailucas napisał(a):Już kostkę zmieniłem, ale kurcze auto nadal mi gaśnie po przejechaniu paru kilometrów... Sprawdzałem na komputerze - nie ma żadnych błędów.
Co to może być jadę, jadę i raczej na zimny silniku gaśnie mi po przejechaniu 2 a może 3 km ?


jaki masz silnik i czy po zgaśnieciu mozesz go uruchomic?
ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): Pn wrz 13, 2004 20:51
Lokalizacja: ex4
Online: 18m
Pomógł: 220

Re: Dzięki za pomoc...

Postprzez pawlon159 » Wt cze 13, 2006 18:57

gosiailucas napisał(a):Już kostkę zmieniłem, ale kurcze auto nadal mi gaśnie po przejechaniu paru kilometrów... Sprawdzałem na komputerze - nie ma żadnych błędów.
Co to może być jadę, jadę i raczej na zimny silniku gaśnie mi po przejechaniu 2 a może 3 km ?


Witka
Mialem ten sam problem z moim Golfim.... co 2, 3 km mi gasł.... szukałem prawie 3 miesiące co to może byc... wymienaiłem pokolei .... począwszy od aparatu zapłonowego.... i na szczęście skończywszy na pompie paliwa.... która sie zacierała i powodowała ze slinik sie wylanczał. Takze powodów gasnięcia silnika moze byc wiele.
pozdro
Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
pawlon159
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 07:15
Lokalizacja: Tychy
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez jaszczur » Wt cze 13, 2006 19:04

zobacz tu może ci to coś pomoże http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42101
jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 09:34
Lokalizacja: Opole
Online: 75d 12h 17m
Pomógł: 1205

Postprzez Kosior » Wt cze 13, 2006 20:13

A ja bym poprosił o ponownw wyjaśnienieco do wymiany kostki bez ściagania kierownicy.
Na dobrą sprawe to mozna zdjąć kolo bez odkręcania śr€b. :))
Kosior
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pn gru 05, 2005 19:33
Lokalizacja: łowicz/głowno
Online: 2h 33m
Pomógł: 8
Auto: Golf V Plus
Silnik: 1.9TDI

odp. do Kosiora

Postprzez waldek1981 » Śr cze 14, 2006 01:00

hejka ja w swojej kosce niemialem zadnej sróbki!byc moze wczesniej ktos ja usunął bo sa slady ze ktos stacyjke jakby zmieniał !??!osłona aluminiowa byla rozwiercana ,(wymieniałem kostke plastikową npięciową) nie o metalowej obudowie stacyjki pisałem !Być moze jbyła tam jakaś śrobka ?!?
niebede sie sprzeczał ale u mnie niebylo!Pozdrawiam
waldek1981
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn mar 13, 2006 18:48
Lokalizacja: Lubin
Online: 0s
Pomógł: 4

Re: odp. do Kosiora

Postprzez ku_bi » Śr cze 14, 2006 06:28

waldek1981 napisał(a):hejka ja w swojej kosce niemialem zadnej sróbki!byc moze wczesniej ktos ja usunął bo sa slady ze ktos stacyjke jakby zmieniał !??!osłona aluminiowa byla rozwiercana ,(wymieniałem kostke plastikową npięciową) nie o metalowej obudowie stacyjki pisałem !Być moze jbyła tam jakaś śrobka ?!?
niebede sie sprzeczał ale u mnie niebylo!Pozdrawiam


to wszystko mowi za siebie trzeba było tak odrazu ze była rozwiercana i ktoś robił to garażowym sposobem... oczywiście, że była śrubka. normalnie trzeba to wszystko ściągać co pisaem by sie dostac do tej śrubki
ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): Pn wrz 13, 2004 20:51
Lokalizacja: ex4
Online: 18m
Pomógł: 220




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,