jak zdjac stacyjke w mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

jak zdjac stacyjke w mk3

Postprzez kamilt500 » Śr maja 31, 2006 14:29

no wlasnie rozebralem wszystko i tylko ona zostala. wie ktos jak ja zdjac?
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Online: 31m
Pomógł: 2

Postprzez dziejo » Śr maja 31, 2006 14:53

zdemontowałeś obudowę czyli wszystkie plastiki więc na kolumnie kierownicy jest przymocowana stacyjka skręcona 2 obejmami jak sie nie mylę 4 śrubami tylko teraz dylemat czy nie są to czasami nity

[ Dodano: Sro Maj 31, 2006 14:57 ]
wejdz równirz w SZUKAJKę takie posty były poruszane
Ostatnio edytowano Śr maja 31, 2006 15:08 przez dziejo, łącznie edytowano 1 raz
dziejo
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Jastrzębie - Zdrój gr. SLĄSKA -LEWIN BRZESKI gr. Opole
Online: 1d 2h 13m
Pomógł: 1882
Auto: mk3 - sharan 19.tdi
Silnik: ok

Postprzez kamilt500 » Śr maja 31, 2006 14:59

stacyjka ma w sobie taka obejme i ona jest skrecona sruba

wyglada to tak ja ktu na aukcji

TUTAJ

dokladnie to mi zostalo

trzeba chyba sciagnac ta gore ze sprezyna i powinno zejsc - tylko jak :/
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Online: 31m
Pomógł: 2

Postprzez pushkin77 » Śr maja 31, 2006 15:03

o ile sobie przypominam z wymiany u siebie to będziesz musiał sciągnąc jeszcze to wszystko co jest powyżej stacyjki.... czylli wieloklin na kiere i tę sprężynę


kamilt500 napisał(a):trzeba chyba sciagnac ta gore ze sprezyna i powinno zejsc - tylko jak :/


delikatnie... młotkiem i majzlem
Ostatnio edytowano Śr maja 31, 2006 15:04 przez pushkin77, łącznie edytowano 1 raz
pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Śr wrz 28, 2005 22:01
Lokalizacja: (PL) KGR
Online: 0s
Pomógł: 86

Postprzez kamilt500 » Śr maja 31, 2006 15:04

ale jak to zrobic?
kamilt500
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lut 11, 2005 02:46
Lokalizacja: Bełchatów
Online: 31m
Pomógł: 2

Postprzez bogust » Śr maja 31, 2006 21:26

w mojej III z 93 mającej regulację kierownicy mechanik musiał rozpiąć ten łącznik przy podłodze i ściągnąć stacyjkę w dół bo nie dało rady zbić wieloklina i sprężyny
bogust
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz sty 26, 2006 22:48
Lokalizacja: slask/tichau
Online: 0s




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 9 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,