[mk3]Ustawienie zapłonu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

[mk3]Ustawienie zapłonu

Postprzez jancik » Wt lut 21, 2006 18:15

Mój mechanik po wymianie rozrządu ustawił zapłon w ten sposó aby palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo,a może koniecznie trzeba to zrobić przy użyciu lampy stroboskopowej???
Ostatnio edytowano Śr lut 22, 2006 08:58 przez jancik, łącznie edytowano 1 raz
jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 16:09
Lokalizacja: Bytom
Online: 2h 53m
Auto: MKIV
Silnik: 1.4

Postprzez KamilW » Wt lut 21, 2006 18:58

Witam. Moze koniecznie to nie ale powinno sie. Ja sam u siebie ustawiam organoleptycznie. ale ustawienie na lampe jest najdokladniejsze.
KamilW
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lut 07, 2006 20:22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Online: 1h 8m
Pomógł: 249

Postprzez misiek » Wt lut 21, 2006 19:11

jancik napisał(a):palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo
tak się ustawia aparat po wymianie roządu po to by ustawić prawidłowo aparat a mianowicie gdy 1 cylinder znajduje się w fazie zapłonu wówczas znaki na palcu i na obudowie aparatu muszą tworzyć jedną linię
:-k ...
misiek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt maja 13, 2005 16:49
Lokalizacja: opolskie
Online: 45d 13h 53m
Pomógł: 732

Postprzez jancik » Wt lut 21, 2006 19:18

misiek10111 napisał(a):
jancik napisał(a):palec aparatu pokrywał sie z nacięciem na obudowie.Moje pytanie brzmi :Czy to jest aby prawidłowo
tak się ustawia aparat po wymianie roządu po to by ustawić prawidłowo aparat a mianowicie gdy 1 cylinder znajduje się w fazie zapłonu wówczas znaki na palcu i na obudowie aparatu muszą tworzyć jedną linię
Czyli mogę domniemać,że zapłon mam ustawiony prawidłowo??
jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 16:09
Lokalizacja: Bytom
Online: 2h 53m
Auto: MKIV
Silnik: 1.4

Postprzez misiek » Wt lut 21, 2006 19:21

oczywiście, jezeli mechanio wszystko zrobił zgodnie z sztuką montazu, to jak najbardziej masz dobrze ustawiony zapłon
:-k ...
misiek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt maja 13, 2005 16:49
Lokalizacja: opolskie
Online: 45d 13h 53m
Pomógł: 732

Postprzez jancik » Wt lut 21, 2006 19:29

misiek10111 napisał(a):oczywiście, jezeli mechanio wszystko zrobił zgodnie z sztuką montazu, to jak najbardziej masz dobrze ustawiony zapłon
Ok dzięki,masz odemnie punkcik.
jancik
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 16:09
Lokalizacja: Bytom
Online: 2h 53m
Auto: MKIV
Silnik: 1.4

Postprzez misiek » Wt lut 21, 2006 19:31

nie ma sprawy :pub:
:-k ...
misiek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt maja 13, 2005 16:49
Lokalizacja: opolskie
Online: 45d 13h 53m
Pomógł: 732




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: XV2 i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,