Wymiana progów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Wymiana progów

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:11

Zakupiłem MK3 GT ale okazało się że ma progi w opłakanym stanie...Jest opcja żeby je wymienić?? Robi się coś takiego czy nie ma to sensu?? Jaki jest koszt i czas ewentualnej naprawy??Szkoda mi go bo autko jest bardzo zadbane i ładnie chodzi, ale listwy i woda zrobiły swoje....
Ostatnio edytowano N maja 16, 2010 12:37 przez obcy87, łącznie edytowano 1 raz
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez luki07 » So maja 15, 2010 01:14

to zalezy jak bardzo czy duzo latania spawania, w zaleznosci od stanu cos od 150zl do 400zl za strone
ObrazekObrazekObrazek
luki07
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 15, 2008 11:42
Lokalizacja: Żmigród k. Wrocławia
Online: 84d 2h 1m
Pomógł: 16
Auto: VW BORA KOMBI
Silnik: V5

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:18

chyba łatać nie ma czego już.....
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez luki07 » So maja 15, 2010 01:22

mowisz o progach wewnetrznych czy zewnetrznych?
ObrazekObrazekObrazek
luki07
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 15, 2008 11:42
Lokalizacja: Żmigród k. Wrocławia
Online: 84d 2h 1m
Pomógł: 16
Auto: VW BORA KOMBI
Silnik: V5

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:27

od spodu samochodu....zewnętrzne...
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez tjwasiak » So maja 15, 2010 01:28

Próg jest normalnie częścią zamienną, więc nie ma żadnego problemu. Przy okazji zrób podłogę jeśli jest taka konieczność i nie żałuj pieniędzy na zabezpieczenie antykorozyjne.
tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): So paź 20, 2007 23:39
Lokalizacja: Warszawa
Online: 22h 39m
Pomógł: 82

Postprzez luki07 » So maja 15, 2010 01:30

jesli zewnetrzne to tak jak kolega wyzej pisze mozesz zakupic czesc i zalozyc nowe, jesli wewnetrzne to juz spawanie i latanie wchodzi w gre
ObrazekObrazekObrazek
luki07
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 15, 2008 11:42
Lokalizacja: Żmigród k. Wrocławia
Online: 84d 2h 1m
Pomógł: 16
Auto: VW BORA KOMBI
Silnik: V5

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:31

czyli robi się coś takiego??
Myślałem że to już lipa jest...ale skoro można to kamień z serca :)
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez tjwasiak » So maja 15, 2010 01:34

Ale zewnętrznych przecież na śruby też nie przyłapie! Tak czy inaczej spawanie.
Ja w jednym z moich Mk3 już przez to przeszedłem (ale tam przynajmniej podłoga była zdrowa, choć podnośnikiem przebiłem się prawie na wylot przez próg). W drugim mnie to dopiero czeka - tutaj niestety podłoga jest w stanie rujnacji, o podnoszeniu za progi lepiej nawet nie myśleć - ja już nie zamierzam próbować. I nie ma na to wpływu jakby się mogło wydawać polska zima - ten pierwszy jest w kraju 10 rok, ten drugi 10 miesiąc.
tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): So paź 20, 2007 23:39
Lokalizacja: Warszawa
Online: 22h 39m
Pomógł: 82

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:38

podnieś to go podniosłem ale jak wszedłem pod niego to sie załamałem....podłoga całkiem zdrowa ale progi...musze gdzieś dorwać dobre, te wyciąć i wspawać inne...troche roboty będzie ale mysle że sie połaca :)
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez jaszczur » So maja 15, 2010 01:46

obcy87, nowe dobre zamienniki ok 60/70 zł
jaszczur
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 09:34
Lokalizacja: Opole
Online: 71d 41m
Pomógł: 1205

Postprzez obcy87 » So maja 15, 2010 01:49

to ja namiary poproszę :)
Jestem genialny, fantastyczny i po prostu zaj.ebisty! 789,330 ptk. DRIFT na Lighthouse w NFS U2 :D!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/user/obcy87
obcy87
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N cze 14, 2009 21:24
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3d 1h 13m
Auto: VW Golf III JOKER
Silnik: AAM

Postprzez jaszczur » So maja 15, 2010 01:50

obcy87, intercars ja tam brałem,brałem innym http://sklep.intercars.com.pl/
jaszczur
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 27, 2005 09:34
Lokalizacja: Opole
Online: 71d 41m
Pomógł: 1205

Postprzez luki07 » So maja 15, 2010 01:56

tjwasiak napisał(a):Ale zewnętrznych przecież na śruby też nie przyłapie! Tak czy inaczej spawanie.
Ja w jednym z moich Mk3 już przez to przeszedłem (ale tam przynajmniej podłoga była zdrowa, choć podnośnikiem przebiłem się prawie na wylot przez próg). W drugim mnie to dopiero czeka - tutaj niestety podłoga jest w stanie rujnacji, o podnoszeniu za progi lepiej nawet nie myśleć - ja już nie zamierzam próbować. I nie ma na to wpływu jakby się mogło wydawać polska zima - ten pierwszy jest w kraju 10 rok, ten drugi 10 miesiąc.


oczywiscie ze bez spawania sie nie obejdzie ale na pewno jest z tym mniej roboty niz z lataniem i wspawywaniem profili i latek w wewnetrzne progi...
ObrazekObrazekObrazek
luki07
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz maja 15, 2008 11:42
Lokalizacja: Żmigród k. Wrocławia
Online: 84d 2h 1m
Pomógł: 16
Auto: VW BORA KOMBI
Silnik: V5

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Yahoo [Bot] i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,
cron