AEE falujące obroty problem rozwiązany.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mati44
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

AEE falujące obroty problem rozwiązany.

Post autor: Mati44 » śr kwie 07, 2010 15:36

Witam założyłem ostatnio temat problemem były falujące obroty w AEE jeszcze raz były :D
VAG wyświetlał błąd nastawnik przepustnicy brak obwodu myślałem że czeka mnie wymiana przepustnicy ale znalazłem tą poradę http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1560914.html wielkie s
dzięki dla użytkownika elektrody spid53 wszystkiego dowiecie się z tej porady problem znikł do zera niestety poradę tą znalazłem troszkę za późno i wcześniej próbowałem rozebrać przepustnice na części pierwsze i chyba wykrzywiłem zestyk biegu jałowego bo na początku regulator rozłączał się dopiero przy obrotach 1800 ale poprawiłem to i jest dużo lepiej rozłącza się przy 850 ale i to mnie nie zadowala bo powinien się rozłączyć chyba odraz wyciągałem te przepustnice już parę razy i nie mogę tego ustawić ciągle jest tak samo a więc na tym filmiku widać jak pracuje ten zestyk i on też nie rozłącza się od razu 2.00min
i dlatego mam prośbę czy ktoś mógłby sprawdzić to dla mnie wystarczy dodać bardzo delikatnie gazu do ok 1000 obrotów i bardzo powoli puścić gaz jeżeli będzie czuć podczas dodawanie albo puszczania gazu delikatne szarpnięcie pedału to oznacza że nastawnik jest załączony i próbuje zamknąć przepustnice mimo to że trzymamy gaz
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 15:36 przez Mati44, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FIRERS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FIRERS » śr kwie 07, 2010 21:25

mam rozebrana przepustnice i i styk rozlacza sie juz przy 2 minimetrowym odgieciu metalowej ruczonej czesci od plastikowej przy tym wlasnie styku

Mati44
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Mati44 » śr kwie 07, 2010 21:33

Ja właśnie też ustawiłem ten styk w ten sposób u mnie rozłącza się nawet wcześniej ale i tak mimo wszystko kiedy delikatnie doda się gazu do powiedzmy 1000 obrotów a potem się powolutku odpuści to czuć takie szarpnięcie pedałem a jeśli będzie się go nadal trzymać to nastawnik delikatnie przymyka i otwiera klapkę

[ Dodano: 07 Kwi 2010 21:35 ]
a czy ten styk załącza się w tym samym momencie co rozłącza

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”