sprzegło, skrzynia -zapadniety pedal od sprzegla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprzegło, skrzynia -zapadniety pedal od sprzegla
w czasie jazdy wciągnęło mi pedal sprzegla, samochod moge normalnie wlaczyc. Pedal reka tez moge wrocic na odpowiednie miejsce, ale co moglo sie stac? linka sprzegla jest sprawna zostalo to sprawdzone, prosze pilnie o pomoc!!!
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
rafxxx, co to ma do tego dzialu?
1. W tym dziale piszemy TYLKO na tematy zwiazane z kwestiami technicznymi dotyczącymi silników wysokopręznych, lub z nimi zwiazanych. Problemy dotyczące aut z silnikami diesla np. zawieszenie, hamulce, elektryka, o ile nie są bezpośrednio związane z silnikiem wysokopręznym proszę umieszczać w dziale TECHNICZNE.
1. W tym dziale piszemy TYLKO na tematy zwiazane z kwestiami technicznymi dotyczącymi silników wysokopręznych, lub z nimi zwiazanych. Problemy dotyczące aut z silnikami diesla np. zawieszenie, hamulce, elektryka, o ile nie są bezpośrednio związane z silnikiem wysokopręznym proszę umieszczać w dziale TECHNICZNE.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
sprzęgło
Witam
Przerabiałem ten temat u siebie .
Pękł piesek który siedzi na wieloklinie w skrzyni biegów.
Najprościej się o tym przekonać można z ciągając koło od strony kierowcy i wyjęcie ze skrzyni dekielka z logo VW .
Powinno się wylać trochę oleju ze skrzyni dlatego dobrze jest coś podstawić.
A dojdzie ci jeszcze naprawa linki z samo- regulatorem bądź kupno nowej i wymiana, co też nie jest łatwe .
Pzdr
Przerabiałem ten temat u siebie .
Pękł piesek który siedzi na wieloklinie w skrzyni biegów.
Najprościej się o tym przekonać można z ciągając koło od strony kierowcy i wyjęcie ze skrzyni dekielka z logo VW .
Powinno się wylać trochę oleju ze skrzyni dlatego dobrze jest coś podstawić.
A dojdzie ci jeszcze naprawa linki z samo- regulatorem bądź kupno nowej i wymiana, co też nie jest łatwe .
Pzdr

tak jak powiedziales zdjalem ten dekielek ( zdjecie po lewej) po prawej wyglada to tak i troche dziwne to poniewaz sprezyna jest przyspawana? nie wiem kto robil ale masakra jakas , sprezyna sie chyba przekrecila, chcialbym teraz rozebrac i wymienic ta czesc tylko pytanie jak to sie bedzie fachowo nazywac wale ze sprezyna? ,