Nie pali jeden cylinder

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

searchofsunrise
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: ndz mar 29, 2009 17:35
Lokalizacja: Mk

Nie pali jeden cylinder

Post autor: searchofsunrise » pn lip 13, 2009 17:01

MK3 1.4 `94 - pali na 3 gary. Wszystko zaczęło się od tego gdy stałem w gorący dzień w sporym korku. Brak mocy, silnik chodzi jak traktor. Słychać to dokładnie na filmiku zamieszczonym poniżej. Golf nie odpala za pierwszym razem, dusi się wtedy i gaśnie.

http://www.youtube.com/watch?v=ntKUR6vxwW0

Macie jakieś pomysły jak wyeliminować tą usterkę ?
Zacząłem od wymiany filtrów, oczywiście bez zmian.

p.s : nie znam się na mechanice



Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1994
Rejestracja: śr cze 25, 2008 19:29
Lokalizacja: TSK 54HH
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pn lip 13, 2009 17:11

Patrzyłeś jak tam świece i przewody WN???

[ Dodano: 13 Lip 2009 17:13 ]
filtr paliwa zobacz


Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

wojtas4589
Wamia Mazury
Posty: 1249
Rejestracja: sob mar 29, 2008 19:07
Kontakt:

Post autor: wojtas4589 » pn lip 13, 2009 17:15

searchofsunrise pisze:p.s : nie znam się na mechanice

to jak doszedłeś do tego że jeden gar nie pali?
Ja obstawiam, że wydmuchało uszczelkę i dlatego tak głośno silnik pracuje
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 17:20 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1994
Rejestracja: śr cze 25, 2008 19:29
Lokalizacja: TSK 54HH
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pn lip 13, 2009 17:15

pompa paliwo podaje??


Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

searchofsunrise
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: ndz mar 29, 2009 17:35
Lokalizacja: Mk

Post autor: searchofsunrise » pn lip 13, 2009 17:26

Filtr paliwa i powietrza wymieniony kilka dni temu, to pierwsze co zrobiłem. To, że nie chodzi na jeden gar wiem od mechanika, dziś mi to powiedział.



Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5064
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn lip 13, 2009 17:29

Byku21 pisze:pompa paliwo podaje??
głupie pytanie bo silnik bez paliwa raczej nie odpali :bajer: . Raz to że kolega pisze wyraźnie że chodzi a dwa że na filmiku też widać że chodzi a bez paliwa to chyba raczej ciężko.



Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1994
Rejestracja: śr cze 25, 2008 19:29
Lokalizacja: TSK 54HH
Kontakt:

Post autor: Byku21 » pn lip 13, 2009 19:07

głupie pytanie bo silnik bez paliwa raczej nie odpali :bajer:

Jak daje za małe ciśnienie to nici z jazdy kolego


Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5064
Rejestracja: sob lip 16, 2005 01:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn lip 13, 2009 23:34

nom, ale nie zadałeś pytania o ciśnienie tylko czy w ogóle daje paliwo.



Awatar użytkownika
gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 443
Rejestracja: śr lut 21, 2007 23:48
Lokalizacja: Kiełczów
Kontakt:

Post autor: gumiś » pn lip 13, 2009 23:39

moim zdaniem uszczelka pod głową walnięta



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości