VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Postprzez jarorlit » So maja 23, 2009 23:01

Witam,

Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?

Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.

Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....
jarorlit
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr kwi 05, 2006 22:52
Lokalizacja: Gdynia
Online: 5h 51m
Pomógł: 22

Postprzez kamska » N maja 24, 2009 02:01

Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam
kamska
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N mar 30, 2008 17:26
Lokalizacja: Nakło
Online: 13h 6m
Pomógł: 4

Re: VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Postprzez doggie » N maja 24, 2009 09:06

jarorlit napisał(a):Witam,

Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?

Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.

Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....


możesz ustawić VAG-iem wchodząc w 17 - instruments i adaptacje tu: http://www.vag-com.pl/kasowanie_inspekc ... wej_vw.htm albo ręcznie ponownie wyzerować http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/vie ... php?t=2014

[ Dodano: 24 Maj 2009 09:08 ]
kamska napisał(a):Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam


kamska, to po co piszesz skoro nie wiesz, nic tym postem nie wniosłeś :bigok:
Ostatnio edytowano N maja 24, 2009 09:07 przez doggie, łącznie edytowano 1 raz
"....w samochodzie ważniejszy jest stan techniczny od stanu licznika..."


VCDS, przydatne informacje, kodowania, bloki pomiarowe
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GD
Online: 52d 14h 10m
Pomógł: 714
Auto: inny VW 4WD
Silnik: CBAB

Postprzez jarorlit » N maja 24, 2009 11:51

kamska napisał(a):Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam


kamska- przeciez napisalem, ze wiem jak wyzerowac. Chodzilo mi ustawienie licznika na tyle km ile przejechalem od ostatniej zmiany oleju...

mettenos- dzieki. Bede probowal :)
jarorlit
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr kwi 05, 2006 22:52
Lokalizacja: Gdynia
Online: 5h 51m
Pomógł: 22

Postprzez stonefree » N maja 24, 2009 12:05

Wskaźniki 17 - Adaptacja 10 - Kanał 05 zmienić wartość 00015 na 00010 a po wymienie spowrotem na 00015?
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lut 15, 2005 19:39
Lokalizacja: WO
Online: 4d 48m
Pomógł: 361




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,