VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
jarorlit
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 201
Rejestracja: śr kwie 05, 2006 22:52
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Post autor: jarorlit » sob maja 23, 2009 23:01

Witam,

Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?

Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.

Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....



Awatar użytkownika
kamska
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 154
Rejestracja: ndz mar 30, 2008 17:26
Lokalizacja: Nakło

Post autor: kamska » ndz maja 24, 2009 02:01

Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8613
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GD
Kontakt:

Re: VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego

Post autor: doggie » ndz maja 24, 2009 09:06

jarorlit pisze:Witam,

Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?

Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.

Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....


możesz ustawić VAG-iem wchodząc w 17 - instruments i adaptacje tu: http://www.vag-com.pl/kasowanie_inspekc ... wej_vw.htm albo ręcznie ponownie wyzerować http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/vie ... php?t=2014

[ Dodano: 24 Maj 2009 09:08 ]
kamska pisze:Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam


kamska, to po co piszesz skoro nie wiesz, nic tym postem nie wniosłeś :bigok:
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:07 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
jarorlit
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 201
Rejestracja: śr kwie 05, 2006 22:52
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: jarorlit » ndz maja 24, 2009 11:51

kamska pisze:Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.

pozdrawaiwam


kamska- przeciez napisalem, ze wiem jak wyzerowac. Chodzilo mi ustawienie licznika na tyle km ile przejechalem od ostatniej zmiany oleju...

mettenos- dzieki. Bede probowal :)



Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4022
Rejestracja: wt lut 15, 2005 19:39
Lokalizacja: WO
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz maja 24, 2009 12:05

Wskaźniki 17 - Adaptacja 10 - Kanał 05 zmienić wartość 00015 na 00010 a po wymienie spowrotem na 00015?



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], muody i 15 gości