Jak sprawdzic stan oleju w skrzyni biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

gobo
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 12, 2008 20:25
Lokalizacja: inowrocław

Jak sprawdzic stan oleju w skrzyni biegów

Post autor: gobo » czw sie 14, 2008 21:32

jak sprawdza sie stan oleju w silniku 1.9 tdi?
-gdzie znajduje sie w golfie silniczek do wentylacji
Ostatnio zmieniony pt sie 15, 2008 10:40 przez gobo, łącznie zmieniany 4 razy.



lukasz5delm
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 17
Rejestracja: wt kwie 01, 2008 19:30
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: olej w skrzyni biegów

Post autor: lukasz5delm » czw sie 14, 2008 21:42

gobo pisze:jak sprawdza sie stan oleju w silniku 1.9 tdi?
-gdzie znajduje sie w golfie silniczek do wentylacji


silniczek od wentylacji ?? co masz na myśli ?

[ Dodano: 14 Sie 2008 21:43 ]
[quote="gobo"]jak sprawdza sie stan oleju w silniku 1.9 tdi?


bagnetem tak jak w każdym aucie



gobo
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt sie 12, 2008 20:25
Lokalizacja: inowrocław

Post autor: gobo » czw sie 14, 2008 22:12

nie mam nawiewu silniczek sie spalił ale nie wiem jak sie do niego dostać i co rozbierać a o olej to mi chodziło o skrzynie biegów



Przemek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2373
Rejestracja: śr lut 28, 2007 20:22
Lokalizacja: CENTRUM DOWODZENIA OSSY
Kontakt:

Post autor: Przemek » pt sie 15, 2008 12:32

jak sprawdza sie stan oleju w silniku 1.9 tdi?

jak sie sprawdza proste jak drut odkręcasz śrubę i powinno być na równo z otworkiem tej wykręconej śruby


LEŚNY PRZYTULAS

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 398
Rejestracja: pn lip 30, 2007 20:36
Lokalizacja: Łęczna
Kontakt:

Post autor: mivhal_f » pt sie 15, 2008 19:02

silnik od wentylacji chyba sie wyjmuje w miejscu za schowkiem...tak jak w temacie o odgrzybianiu klimy...jesli sie myle prosze mnie poprawic



ARTUR MK II
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 98
Rejestracja: wt cze 03, 2008 08:09
Lokalizacja: STA
Kontakt:

Post autor: ARTUR MK II » pt sie 15, 2008 21:30

dokładnie jest za schowkiem tylko niewim czy trzeba go wyciągać (showek) ale tak czy tak nie jest to takie trudne aha sprawdz sobie jeszcze opornik bo to nie musi być wentylator



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 10 gości