Programowanie kluczyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Programowanie kluczyka
Witam.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.
Mianowicie, rzecz w tym, że zaginął mi jedyny kluczyk od stacyjki.
Za pomocą dealera VW, sprowadziłem z Niemiec wyrzeźbiony kluczyk z pastylką (65 zł).
Kluczyk nie jest zaprogramowany, zatem uruchamia silnik jedynie na ułamek sekundy.
Musiałbym kluczyk zakodować i tutaj moje pytania:
1. Czy sam dam radę to wykonać (nie posiadam tabliczki z kodem PIN)?
2. Jeśli tak - co będzie mi do tego potrzebne?
3. Jakie narzędzia polecacie (linki do allegro, etc.) i czy nie za drogo mnie to będzie kosztowało?
4. Jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne?
Będę wdzięczny za wszelaką pomoc.
Pozdrawiam.
Za pomocą dealera VW, sprowadziłem z Niemiec wyrzeźbiony kluczyk z pastylką (65 zł).
Kluczyk nie jest zaprogramowany, zatem uruchamia silnik jedynie na ułamek sekundy.
3. Jakie narzędzia polecacie (linki do allegro, etc.) i czy nie za drogo mnie to będzie kosztowało?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 10:47 przez OlDMaN, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Programowanie kluczyka
jesli sprowadzili ci kluczyk to daj niech zaprogramują w VWOlDMaN pisze:Witam.
Pozdrawiam.
no to prawda tylko pozostaje szukać magika co wygeneruje kod pin z immoOlDMaN pisze:Żeby zaprogramować w VW, musiałbym zawieźć auto na lawecie, a to jakieś 15 km, więc pewnie koszt będzie niemały...
[ Dodano: 19 Lip 2008 11:25 ]
ale w VW powinni wiedziec jaki jest pin immo jesli kluczyk dorobili tylko napewno niepowiedzą
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 11:26 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co kiedyś doczytałem na ten temat to programowanie klucza odbywa sie przy użyciu dodatkowego sprzętu. Nie można tego zrobić jak w innych marka przy użyciu samochodu po wykonaniu określonych procedur. Można podobno zaprogramować max 8 kluczy i to może sugerować że może da się to zrobić zestawem np. Vag -com + samochód, lub Vas + samochód.
Coś musi zliczać te 8 kluczy i o tym pamiętać. Nie sądzę aby nad tym czuwała fabryka i gromadziła takie dane.
Zajrzyj na forum na viaken.pl lub obd2.pl, ew. elektroda.pl może tam coś będzie lub jakieś linki dalej.
Coś musi zliczać te 8 kluczy i o tym pamiętać. Nie sądzę aby nad tym czuwała fabryka i gromadziła takie dane.
Zajrzyj na forum na viaken.pl lub obd2.pl, ew. elektroda.pl może tam coś będzie lub jakieś linki dalej.
JaroW
Panowie sorrki za odkopywanie ale nie ma sensu zakładać nowego tematu.
W sprawie programowania kluczyka. Czy posiadając surowy kluczyk z ASO z pestką imobilizera cena ~75zł jak się dowiadywałem) i kod pin do orginalnego kluczyka który dostałem wraz z autem da się zaprogramować w warunkach "domowych" nowy surowy kluczyk? Czy potrzebny jest jakis dodatkowy sprzet?
Dodam jeszcze ze rozchodzi się o Golfa MK3 z października 1994 z fabrycznym imo.
W sprawie programowania kluczyka. Czy posiadając surowy kluczyk z ASO z pestką imobilizera cena ~75zł jak się dowiadywałem) i kod pin do orginalnego kluczyka który dostałem wraz z autem da się zaprogramować w warunkach "domowych" nowy surowy kluczyk? Czy potrzebny jest jakis dodatkowy sprzet?
Dodam jeszcze ze rozchodzi się o Golfa MK3 z października 1994 z fabrycznym imo.
przygotowany do programowania pod markę VWmavric pisze:norek111, troche zielony jestem, mozesz rozwinac - prekodowany pod VW?
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2009 16:53 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
najlepiej to dorwać stary kluczyk wymontować z niego pastylkę,dorobić nowy kluczyk z miejscem na transponder i masz po taniości
[ Dodano: 23 Kwi 2009 16:56 ]
[ Dodano: 23 Kwi 2009 16:58 ]
ja kupiłem oryginał vw kluczyk i nie był prekodowany
ale dorwałem pare starych kluczyków i mam transpondery na zapas
[ Dodano: 23 Kwi 2009 16:56 ]
musisz pytać w ASOmavric pisze:nowrek111, czyli taki kupiony serwisie VW ?
ja kupiłem oryginał vw kluczyk i nie był prekodowany
ale dorwałem pare starych kluczyków i mam transpondery na zapas
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111, dzieki za informacje. Chyba tak zrobie jak piszesz, poszperam po szrotach, moze na forum ktos bedzie mial na sprzedarz, bo tak naprawde potrzebuje sama pestek imo aby wsadzic do scyzoryka.
Jeszcze jedno pytanie, znasz moze instrukcje jak zaprogramować taki kluczyk z taka "używaną" pestką ?
Jeszcze jedno pytanie, znasz moze instrukcje jak zaprogramować taki kluczyk z taka "używaną" pestką ?