Montaż komputera FIS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Postprzez -rafaello- » So lut 20, 2010 21:36

Panowie mam takie pytanie , dotyczance radio informacji (RDS) na liczniku , Pelny fis licznik, Golf 4. Linie z Can LOV i HIGH sa pociagniente juz z licznika do kostki pod radio. Radio zakupilem RCD200 VW ale jeszcze nie otrzymalem , czy po podloczeniu radia , ukaze sie na fisie RDS ? stacjie radiowe ? + aktywacja przez Vag-com +16

Pozdrawiam
-rafaello-
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N lis 16, 2008 13:21
Lokalizacja: Poland
Online: 1h 20m

Postprzez W_I_T_E_K » Pn lut 22, 2010 19:26

Znalazłem rodzyna:

http://www.allegro.pl/item933239063_lic ... a_pin.html

Duży fis bez can.
Cena zajebista. :hmm:
Ostatnio edytowano Pn lut 22, 2010 19:28 przez W_I_T_E_K, łącznie edytowano 1 raz
W_I_T_E_K
...
...
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lip 24, 2008 22:02
Lokalizacja: Kujawsko-pomorskie
Online: 1d 11h 35m
Pomógł: 13
Auto: GOLF IV
Silnik: AKL

Postprzez Bora_TDI » Pn lut 22, 2010 19:51

-rafaello- napisał(a):Panowie mam takie pytanie , dotyczance radio informacji (RDS) na liczniku , Pelny fis licznik, Golf 4. Linie z Can LOV i HIGH sa pociagniente juz z licznika do kostki pod radio. Radio zakupilem RCD200 VW ale jeszcze nie otrzymalem , czy po podloczeniu radia , ukaze sie na fisie RDS ? stacjie radiowe ? + aktywacja przez Vag-com +16

Pozdrawiam


Nie. Potrzebujesz Delty 6 aby wyświetlało sie info na fis`ie.

Pozdrawiam
Bora_TDI
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Wt paź 06, 2009 22:19
Lokalizacja: Warszawa
Online: 1d 16h 2m
Pomógł: 21

Postprzez xander_88 » Pn lut 22, 2010 19:52

silent killer napisał(a):Jestem Ciekawy czy ktos z forum VW bawił się w to.

Ja juz widzialem ze na allegro ktos z tym latal po 400-500zl (z tego co pamietam) tylko ze to było do golfa V only :(
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr wrz 17, 2008 11:54
Lokalizacja: WPI
Online: 22d 11h 34m
Pomógł: 36
Auto: MK4
Silnik: ASZ+++

Postprzez tomolowski » Pn lut 22, 2010 20:34

W_I_T_E_K napisał(a):Znalazłem rodzyna:

http://www.allegro.pl/item933239063_lic ... a_pin.html

Duży fis bez can.
Cena zajebista. :hmm:

:panna:
tomolowski
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt kwi 04, 2008 22:49
Lokalizacja: Slask
Online: 12h 28m
Auto: Audi A3 8P 2.0TDI
Silnik: BKD

Postprzez vwbartus » So lut 27, 2010 15:55

Witam.
Mam pytanie a mianowicie mam takie zegary http://moto.allegro.pl/item935443793_vw ... egary.html 1/2 fisem i chce kupić takie z pełnym fisem http://moto.allegro.pl/item938073738_li ... 1_fis.html , Chciałbym te zegary rozebrać i przełożyć tarcze i ringi zegarów od 1/2 fisa do tych z pełnym i teraz do SEDNA SPRAWY czy da się jakoś przeprogramować licznik tak aby wskazywał mi prawidłowa prędkość . Ponieważ na liczniku z 1/2 fisem mam 100km/h na samym środku a na tym z pełnym fisem 100km/h jest po lewej stronie i troszkę niżej , czy jak przełożę te tarcze to da się to jakoś ogarnąć aby licznik mi pokazywał dobra prędkość ??
Volkswagen Klub Polska #822#

____________________

KOMBI W DIESLU ....
vwbartus
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz cze 01, 2006 23:58
Lokalizacja: Gdynia
Online: 93d 9h 4m
Pomógł: 23
Auto: Bora
Silnik: ASZ+

Postprzez -rafaello- » So lut 27, 2010 17:30

Bora_TDI napisał(a):Nie. Potrzebujesz Delty 6 aby wyświetlało sie info na fis`ie.

Pozdrawiam


Dziekuje za odpowiedz
-rafaello-
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N lis 16, 2008 13:21
Lokalizacja: Poland
Online: 1h 20m

Zmiana kodowania

Postprzez marcinpiaseczno » Pt mar 05, 2010 20:41

Witam

założyłem do golfa licznik 1j0920826c dopasowałem immo, auto odpala tylko nie wiem jakie powinno być kodowanie bo licznik pochodzi z auta z automatyczną skrzynią a ja mam manual, wyświetlacz jest podzielony dwoma poziomymi liniami. Jeszcze mam błąd komunikacji z komfortem bo w samochodzie go niema. W stary liczniku było 01122 a w nowym 01144 gateway jest teraz 00006. Jak powinno wyglądać kodowanie?
marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO
Online: 0s

Postprzez Oli » Pt mar 05, 2010 21:20

marcinpiaseczno, na początek zrób takie jak w starym chyba że chcesz dorzucić jakieś "nowe" wyposażenie to do pierwszych 2 cyfr dodajesz:
01 - czujnik zużycia klocków
02 - kontrolka pasów
04 - czujnik poziomy płynu spryskiwaczy
16 navi
gateway jest OK ale daj recode i wpisz znowu to samo 0006 komp "zwącha" zainstalowane diwajsy w furze i problem z komfortem zniknie :grin:
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 22:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 12m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Postprzez marcinpiaseczno » Pt mar 05, 2010 22:01

zrobiłem tak jak było w starym tylko widzi cały czas automat.
marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO
Online: 0s

Postprzez ukiloki » Pt mar 05, 2010 22:08

marcinpiaseczno, jakiej firmy licznik?
ukiloki
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Wt sty 29, 2008 00:05
Lokalizacja: łódź
Online: 2d 18h 46m
Pomógł: 5
Auto: BORA 4x4
Silnik: ARL

Postprzez marcinpiaseczno » So mar 06, 2010 00:44

faktycznie ponowne kodowanie gatewaya pomogło, dziękuje za podpowiedź.
pozdrawiam
a zegary są vdo
Ostatnio edytowano So mar 06, 2010 00:45 przez marcinpiaseczno, łącznie edytowano 1 raz
marcinpiaseczno
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt sie 21, 2007 23:56
Lokalizacja: PIASECZNO
Online: 0s

Postprzez rangiz9 » Pn mar 15, 2010 09:57

Mam vw golfa IV 1.9 tdi 90KM z licznikiem 1/2 fis. Czy byłaby możliwość podłączenia fullfis?

Samochód jest z 99 roku, ale model 2000, czy pasował by licznik z innego modelu np Bory z 260km/h na predkosciomierzu
rangiz9
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz lut 07, 2008 15:40
Lokalizacja: Kościerzyna
Online: 0s

Postprzez owies » Pn mar 15, 2010 10:29

rangiz9 napisał(a):Czy byłaby możliwość...

tak
rangiz9 napisał(a):czy pasował by z 260km/h na predkosciomierzu

raczej to nie stanowi przeszkody
Multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, trochę rdzy i dużo zadrapań...
owies
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn gru 29, 2008 18:28
Lokalizacja: Olkusz
Online: 25d 14h 47m
Pomógł: 4
Silnik: AJM

Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,