Wymiana gum w tylnej belce

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Wymiana gum w tylnej belce

Postprzez quadra » Cz maja 10, 2007 22:52

witam
mam pytanie a mianowice chce wymienic gumy na tylnej belce tylko nie wiem czy jest tam jakas regulacja chodzi mi o to zebym czegos nie przestawil prosze o jakas porade poniewaz w zadnej ksiazce (przynajmniej w tych co ja mam) nie znalazlem nic na ten temat z gory dzieki
Ostatnio edytowano N maja 13, 2007 13:23 przez quadra, łącznie edytowano 1 raz
quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp
Online: 0s

Postprzez rabbit1 » Cz maja 10, 2007 22:53

witam na forum :bigok: ,nie ma żadnej regulacji
www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr kwi 05, 2006 01:40
Lokalizacja: Pabianice
Online: 15h 20m
Pomógł: 48
Silnik: aee

Postprzez quadra » Cz maja 10, 2007 23:14

to swietnie bo wymienilem amortyzatory i jak jade po wertepach to mi cos wali ale mysle ze w sobote juz bedzie ok wielkie dzieki
quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp
Online: 0s

Postprzez zodiak » Cz maja 10, 2007 23:19

Regulacji jako takiej nie ma ale z tego co się orientuję ważne jest odpowiednie ustawiwnie gum. Chodzi o prawidłowy kąt (ugięcie belki) przy jakim maja być dokręcone śruby na gumach. Jak się źle ustawi to może szybko szlag trafić gumy.
Ale niech się wypowie ktoś obeznany w temacie.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 03, 2005 00:17
Lokalizacja: gdzieś w Polsce
Online: 3h 18m
Pomógł: 726

Postprzez rabbit1 » Cz maja 10, 2007 23:20

raczej nie od tego to chyba stabilizator jest
www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr kwi 05, 2006 01:40
Lokalizacja: Pabianice
Online: 15h 20m
Pomógł: 48
Silnik: aee

Postprzez quadra » Cz maja 10, 2007 23:30

chodzi mi o tylne zawieszenie a tam przeciez nie ma stabilizatora
quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp
Online: 0s

Postprzez zodiak » Cz maja 10, 2007 23:34

quadra napisał(a):chodzi mi o tylne zawieszenie a tam przeciez nie ma stabilizatora


Ja tam mam w belce stabilizator, ale on w sumie jest "integralną cześcią belki" więc nie w nim "pies pogrzebany", ja bym tam się spierał ze zdaniem, że nieważne jest ustawienie belki. Ale tak jak pisałem, niech się wypowie osoba obeznana w temacie.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 03, 2005 00:17
Lokalizacja: gdzieś w Polsce
Online: 3h 18m
Pomógł: 726

Postprzez quadra » Cz maja 10, 2007 23:41

oj przepraszam faktycznie na tylniej belce jest stabilizator jeszcze raz wielkie dzieki
quadra
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt maja 08, 2007 22:33
Lokalizacja: wlkp
Online: 0s

Postprzez tomekoref » Cz maja 10, 2007 23:52

Chodzi ci o wymianę silen bloków w tylnej belce nie ma tam żadnej regulacji wiem bo już sam to wymieniałem

[ Dodano: 10 Maj 2007 23:57 ]
jeszcze jedno uważaj przy odkręcaniu wężyków od hamulców cholernie się to ciężko odkręca można je ukręcić
Tomek
tomekoref
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz maja 03, 2007 18:47
Lokalizacja: Biały Dunajec
Online: 0s

Postprzez giecu » Pt maja 11, 2007 09:43

wlasnie najwiekszy problem to poodkrecac przewody.wiem bo sam ukrecilem 2 , poza tym nic wielkiego ale pracy jest. tyle ze ja zmienilem cala belke i musialem wszysko przekladac. smialo odkrecaj nic nie poprzestawiasz.
giecu
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt mar 27, 2007 18:18
Lokalizacja: gdzies w: ZBI/GD
Online: 5h 4m
Pomógł: 32

Postprzez mk2g60 » Pt maja 11, 2007 10:13

witam.
wazne jest tylko zebys dobrze nabil nowe silenbloki! przyuwaz jak sa nabite te stare i do dziela! wiem bo sam to robilem. po wymianie zakladasz cala belke i ona siedzi tak jak ma takze nic nie musisz ustawiac. dosyc durzo grzebania jest przy tym:)
powodzenia
mk2g60
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz maja 03, 2007 10:22
Lokalizacja: Pyskowice
Online: 0s
Pomógł: 4




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: slawcioo88 i 9 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,