Nadmierne parowanie szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- kapitan bomba
- Nowicjusz
pisze w tym temacie bo chyba jest odpowiedni..otóż wczoraj miałem problem z parowaniem szyb..przez ok 30km nie moglem ich odparować.. nie parowały bardziej były raczej cały czas tam samo zaparowane, możne minimalnie puszczało..ogrzewanie nie za gorące.. ale to w normie, znaczy tak już było (jak możne być przyczyna?), przy ustawieniu "w twarz", natomiast jak daje "na szybe" jakby nagle nie dmucha tak intensywnie..jak dam zimne na szybę to już wieje mocno, chyba ze tylko takie wrażenie.. aa i co najważniejsze chyba przy przełączaniu zimne cieple LO na HI, lekko zalatywało płynem z chłodnicy.. ubytków płynu w zbiorniku wyrównawczym jakiś konkretnych brak..możne minimalnie..ale nie jestem tego pewien( u was tez ledwo idzie zobaczyć ile jest płynu czy mój taki zawalony czymś?)
jakieś sugestie?
jakieś sugestie?
powiem ci tak u mnie parowanie było takie że nie dało sie jechac wszystkie szyby zaparowane na maxa przyczyna ;brudny filtr przeciwpyłkowy ,uszkodzony silnoiczek v 71 sterujący dwoma klapkami ,lekkie ubytki płynu ze zbiorniczka wyrównawczego -tu zalałem płyn do uszczelniania chłodnic 10 zł kosztuje ,szyby umyj denaturatem by nie były tłuste lub innym środkiem wygrzej auto a i jeszcze sprawdz błedy na klimatroniku to u mnie pomogło
- kapitan bomba
- Nowicjusz
filtr przeciwpylkowy, byl wymieniany jakies 3tys km temu, o te klapki raczej nie chodzi.. martwi mnie tern zapach z chlodnicy..
umyje szyby i zobczaymy co sie bedzie dzialo dalej..
umyje szyby i zobczaymy co sie bedzie dzialo dalej..
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 08:03 przez kapitan bomba, łącznie zmieniany 1 raz.
panowie poradzcie jak pozbyc sie szrony z przedniej szyby od srodka? , nagrzeje auto , szron znika , postoji noc i znow sie pojawia;( jak przetre ta szybe denaturatem to ebdzie dobry pomysl ? bo nei mam gdzie wstawic auta zeby odtajalo , wyschlo i wtedy wymyc i popsikac szyby czyms przeciw osadzaniu sie wilgoci ;/
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- kapitan bomba
- Nowicjusz
- kapitan bomba
- Nowicjusz
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Ale jak ma zamoknąć przy -10stC ??perki pisze:a co jesli ta tektura namoknie ? nie poprzykleja sie do szyby ?Dawca_Nerek pisze:perki, połóż sobie na szybie kawałek kartonu lub szmatę, połóż wycieraczkirano ani grama nie będzie szronu

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...