Drut od rygla wypadł mi z zamka! HELP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drut od rygla wypadł mi z zamka! HELP
Otóż wyglądało to tak, e przy montażu głośników przypadko obsunęła mi się tapicerka razem z tym drutem który z jednej strony wchodzi do zamka a zdrugiej jest na nim ten rygielek do zamykania drzwi. Nie chciałbym rozbierac całych drzwi, zwłaszcza tego elementu co trzyma szybę. Przez otwór w blasze przez który wxhodzi drut od klamki wewnętrzej jestem w stanie zobaczyć mechanizm zamka i tą zapadkę która mniejwięcej podnosi ten dziwnie powyginany drut. Czy jest ktoś wstanie mi wytłumaczyć z góry krok po kroku jak włożyć tą powyginaną część druta która wchodzi do zamka, tak żeby on nie wypadał z niego. Jeszcze jedno czy na końcu tego druta powinien być jakiś plastik czy to jest sam goły drut ? Z góry dzięki!!! Aha samochód to Golf IV
ok! ale z tego co znalazłem przed chwilą i dowiedziałem się od jednego znajomego to powinien byc na koncu druta taki maly plastik, ktory jeździ na zamku. I wlasnie czy on powinien jezdzic na takim czyms w ksztalcie literki Z czy ma wpasc do takiej malej wneki obok tej literki Z ??? jezeli ten plastik niby tam ma byc na koncu tego druta to gdzie mozna go kupic ? bo ten moj to chyba sie wyrobil. Dzieki
wg tego rysunku ten cycek u mnie jest u mnie troszke inny jezeli chodzi ci o pozycje nr.16 . takze ten drut na rys to chyba nr 14 to u mnie jest o wiele bardziej powyginany. jestes pewien ze to schemat od golfa IV ? jezeli ktos wie jak to zalozyc dokladnie do zamka to bylbym wdzieczny! przesylam zdjecia teog druta oraz tego cycka, ktorego znalazlem w drzwiach i wydaje mi sie ze to on powinien byc na koncu tego druta i pracowac na zamku bo chyba w innym przypadku ten sam drut by co chwile spadal z zamka...

rocznik 2001! dokladnie to z listopada. chociaz ten cycek to sam juz nie wiem czy powinien byc, tu sa zdjecia z zamka ale od golfa 5 i ten drut dobrze widac ze zachacza sie o ten plastik i nie ma tam bankowo zadnego cycka. ale z drugiej strony to co spogladalem na ten zamek moj (nie odkrecalem go) to nie widzialem zeby tam byla jakas dziurka na ten drut tak jak widac na tych zdjeciach no ale zawsze moglem sie pomylic...
tu jest link do tych zdjec...zobacz je sobie http://www.taligentx.com/passat/images/ ... u=26|13|...
tu jest link do tych zdjec...zobacz je sobie http://www.taligentx.com/passat/images/ ... u=26|13|...