wypadł mi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

wypadł mi

Post autor: wiewioreqezg » ndz lis 15, 2009 17:04

wypadł mi suwak do właczania głownego swiatła wewnatrz z przodu w MK4. i teraz moje pytaniejak to ustrojstwo włozyc tam spowrotem??

kamlor
...
...
Kontakt:

Post autor: kamlor » ndz lis 15, 2009 21:24

Rozbierasz całą lampkę. Pierwsze szkiełko(klosz), które jest zamocowane na wcisk. Najprościej podważyć płaskim wkrętakiem. Później odkręcasz dwie śróbki. Następnie podważasz całą lampkę. Trzyma się ona na kilku zatrzaskach. Trochę cierpliwości i uwagi, a zejdzie spokojnie. (uważaj, byś nie zaczepiał wkrętakiem o metalową obwódkę, która jest przyklejona do podsufitki).
Teraz już z górki, wypinasz lampkę z zasilania, by było wygodniej. Wkładasz ten przycisk, metalową blaszkę, która będzie pewnie w środku po zdjęciu lampki i sprężynkę wciskasz na to. (uważaj, byś przy ściąganiu lampki nie potracił tej blaszki i sprężynki).
Warto sprawdzić po całej operacji bezpiecznik numer 14, bo może być przepalony.

Pozdrawiam!

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: wiewioreqezg » śr lis 18, 2009 17:31

Ej rozebrałem ta lampke i widze ze w srodku lata sprzezynka i taka wygieta blaszka z dziurka i teraz jak ja mam to zamontowac??

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » śr lis 18, 2009 17:42

wkładasz suwak, od wewnątrz nakładasz blaszkę i zakładasz sprężynkę. Bolec od tego suwaka zakończony takim grzybkiem, więc sprężynka powinna się zablokować

wiewioreqezg
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: wiewioreqezg » śr lis 18, 2009 19:01

Zrobione ;) dzieki za porady:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”