Piszczący NOWY rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczący NOWY rozrusznik
Witam wszystkich, w kwietniu 2019 kupiłem golfa 4 2.0 benzyna 115km, i miał problem z rozrusznikiem bo piszczał i słabo odpalał. Wymieniłem na dobrej jakości zamiennik i wszystko spoko auto normalnie odpalało ale z piskiem rozrusznika na pół osiedla. Oddałem na gwarancję i był spokój aż do końca maja tego roku. Może być jakiś inny powód który może te rozruszniki w jakiś sposób psuć? Czy po prostu trafiam na wadliwe rozruszniki. Bardzo pilne to dla mnie bo czasami aż wstyd odpalić auto.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Re: Piszczący NOWY rozrusznik
Dzieje się to przy kręceniu czy już po odpaleniu i puszczeniu kluczyka
Dzieje się to po odpaleniu. A za pierwszym odpaleniem po postoju paru godzin musi pokręcić chwilę dłużej.
Ja myślę nad wymianą całego bendixa, bo już mam dość oddawania na gwarancję bo to nie ma sensu. Nie którzy mówią że to może mieć coś wspólnego z uszkodzeniem jakiejś innej części w samochodzie. Ale ile w tym prawdy to
Natomiast dalej nie zmienia to faktu że nowy rozrusznik zaczyna piszczeć i chciałbym znaleźć powód.
Bardzo często rozrusznik piszczy po ustaniu rozruchu jak jest brudna/sucha przekładnia planetarna. Wystarczy ją wymyć i dobrze nasmarować.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Wiesz jakie teraz te NOWE są z jakością,najlepsze rozwiązanie to regeneracja fabrycznego
Właśnie mam zamiar kupić używkę, bo jak kupiłem auto to jakiś geniusz włożył chiński zamiennik za 80 zł.
Dzięki wielkie jak narazie pomogło rozebranie rozrzunika, wyczyszczenie i nasmarowanie, zobaczymy na jak długo.