W ostatnim czasie zmieniłem gaźnik w golfie ii 1.6 PN na gaźnik 2e3 i mam kilka problemów. Być może ktoś przerabiał 2ee na ten gaźnik i udzieli mi odpowiedzi na pytania.
Czy silnik z tym gaźnikiem odpala tylko po naciśnięciu pedału gazu, czy może da się coś zaradzić, aby odpalał bez gazu?
Czy to normalne, że po wciśnięciu pedału gazu "do dechy" przez chwilę samochód muli, a dopiero później przyśpiesza?
1.6 pn z innym gaźnikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 pn z innym gaźnikiem
Ostatnio zmieniony śr gru 28, 2016 16:29 przez hospeso, łącznie zmieniany 1 raz.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1.6 pn z innym gaźnikiem
Hmmm 2e3 chyba nie jest przystosowany do pojemności 1.6 stąd te zamulenie w trakcie przyspieszania. Dlaczego nie włożyłeś od razu 2E2?
Co do odpalania to kwestia regulacji (raczej).
Co do odpalania to kwestia regulacji (raczej).
...
1.6 pn z innym gaźnikiem
Chciałem coś mało awaryjnego, a wyczytałem, że śmigają golfy na tych gaźnikach, więc i ja spróbowałem. Co prawda jest lepiej niż na 2ee, da się normalnie jeździć, tylko właśnie zastanawiam się jak usunąć te 2 mankamenty.
- etz_prorider
- Mały gagatek
1.6 pn z innym gaźnikiem
Masz niesprawną membranę wzbogacenia przepustnicy. Jest to membrana odpowiedzialna za wtrysk dodatkowej dawki paliwa do gardzieli gaźnika w momencie wciskania pedału gazu, W sprawnym gaźniku da się do to dojrzeć zaglądając do gardzieli gaźnika i otwierając przepustnicę. Siknie dodatkową dawkę w gardziel, to wiesz, że jest sprawne.hospeso pisze:Czy to normalne, że po wciśnięciu pedału gazu "do dechy" przez chwilę samochód muli, a dopiero później przyśpiesza?