1.8 RP trochę za wysokie jałowe obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie, mógłby ktoś doradzić co jest nie tak, co sprawdzić że mój golf na benzynie przy zagrzanym silniku osiąga jakieś 1800Rpm i tak trzyma cały czas przy rozgrzanym, na LPG jest dobrze ale jak przełączam na benzin to obroty od razu lecą na te 1800, generalnie to oczywiście krokówka otwiera przepustnicę po przełączeniu ale czemu... TPS jest świeżo po regulacji bo kiedyś go rozregulowałem przez swoją niewiedzę , istnieje prawdopodobieństwo że to przez błędy w kompie które nachytał przez LPG?
- Pantediator
- Mały gagatek
Na pewno ustawileś dobrze napięcia na tps'ie? Mógł się także zaciąć krokowy, albo tez mogłeś za mocno pociągnąć linke gazu i trzyma ci na lince. Może być też za bardzo wyprzedzony zaplon, ale aż takie by nie były raczej. Błędy sprawdzasz za pomocą kodów blyskowych. Przez lpg (np w moim wypadku) nie były zbyt wysokie obroty na benzynie, ale zalewanie na benzynie, i w sumie nadal są i nwm czego jest to winiwajcą. Sprawdź te rzeczy co opisalem jeszcze raz.
ok, to jutro jak się obudzę wiadomo trzeźwy i bez kaca jak to ja co roku to ogarnę te kody i TPS bo linka na pewno nie bo juz nawet kazałem mojej wsiać i przełączyć to widziałem jak krokówka przy przełączeniu na benzin otwiera a przełączasz na LPG i wraca z powrotem
Najprawdopodobniej winowajca jest gaz. Bylo juz kilka rp'kow, ktore swirowaly jak byl gaz. Najpierw odlacz akumulator na 10 min. jak wroci do normy to jezdzij i obserwuj.