Niesprawne glosniki co moze byc?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: powalla, Kubus20, Moderatorzy, VIP

Niesprawne glosniki co moze byc?

Postprzez LisekPolak » Śr mar 28, 2007 19:54

Witam szanownych kolegow i koelzanki ;)

otoz w sobote podczas jazdy moim Golfikiem :hmm: uslyszalem trzask i okazalo sie ze prawy przedni i lewy tylny glosnik nie dzialaja

wczoraj prawy z przodu zaczol pogrywac ale pzy opcjii loud albo przy podglasnianu charczy i nie wydaje czystego dzwieku :crazy:

z lewego z tylu wypadl kabelek :otepienie: po ponownym podlaczeniu kabelka okazalo sie ze lewy glosnik z tylu gra ciszej niz prawy z tylu :otepienie:

jesli was nie zakrecilem opisujac to moze pomozecie mi rozwiazac moj problem glosniki z przodu sa to orginalne a z tylu mam firmy JBL

Pozdrwaiam
LisekPolak
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So mar 17, 2007 03:02
Lokalizacja: Londyn pochodzenie Sztum
Online: 0s

Postprzez lucascom » Śr mar 28, 2007 21:27

takie głupie ale standardowe pytanie, te głośniki był podpięte do radia które ma 4 wyjścia na głośniki ?:D
lucascom
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So sty 06, 2007 22:08
Lokalizacja: trzebinia
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez LisekPolak » Śr mar 28, 2007 21:58

lucascom, nie wiem jak kupywalem Golfa to juz byly podlaczone do kostki a kostek ma dwie ;) ale tak serio to nie wiem
LisekPolak
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So mar 17, 2007 03:02
Lokalizacja: Londyn pochodzenie Sztum
Online: 0s

Postprzez lucascom » Cz mar 29, 2007 09:32

bo problem tkwi w tym, że jeśli ktoś "inteligentny" podłączył do dwóch wyjść na głośniki 4 głośniki to wzmacniacz działa pod obciążeniem nie takim jak powinien działać :D dwa głośniki w szereg do jednego wyjścia z radia dają nam 8 omów, a równolegle podłączone dwa głośniki dają 2 omy, czyli i tak i tak nie dobrze bo powinno być 4 :) na Twoim miejscu obadał bym jak są głośniki połączone, a jeśli są połączone prawidłowo to wypiął bym je z radia. Później do tego wyjścia które źle działa podłączyć inny głośnik i zobaczyć jak gra, jeśli prawidłowo to znaczy że problem tkwi w głośnikach, a jeśli źle działa to znaczy że radio do bani, prawdopodobnie końcówka mocy :)
lucascom
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So sty 06, 2007 22:08
Lokalizacja: trzebinia
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez LisekPolak » Cz mar 29, 2007 11:02

lucascom, radio nie jest do bani bo kupilem je w grudniu i malo cu uzywalem :P

a co do glosnikow i kabelkow to popatrze dzieki :D
LisekPolak
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So mar 17, 2007 03:02
Lokalizacja: Londyn pochodzenie Sztum
Online: 0s

Postprzez marian » Cz mar 29, 2007 15:45

LisekPolak napisał(a):lucascom, radio nie jest do bani bo kupilem je w grudniu i malo cu uzywalem :P


Radio może być nowe ze sklepu nie śmigane..lub stare… nie ma to znaczenia jak je przeciążyłeś to mogła pójść końcówka Mocy tak jak to pisał lucascom


lucascom napisał(a):na Twoim miejscu obadałbym jak są głośniki połączone, a jeśli są połączone prawidłowo to wypiąłbym je z radia. Później do tego wyjścia które źle działa podłączyć inny głośnik i zobaczyć jak gra, jeśli prawidłowo to znaczy że problem tkwi w głośnikach, a jeśli źle działa to znaczy że radio do bani, prawdopodobnie końcówka mocy :)



Po takiej próbie na pewno będzie wszystko jasne
Jeśli komuś pomogłem proszę pamiętać o guziczku {pomógł} :D
marian
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt mar 20, 2007 18:05
Lokalizacja: Krosno Odrzańskie
Online: 0s
Pomógł: 12




Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,