[Radio] RCD 300 na RNS 300

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: powalla, dan124, VIP

RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Pt maja 25, 2012 09:44

Witam
Posiadam w moim Golfie V radio RCD 300 bez MP3 i chciałem go wymienić na coś co będzie czytać płyty z MP3. Wiem, że jest problem z rozładowywaniem akumulatora po wymianie na modele z 3 generacji (RCD, RNS 310, 510 its) ale pytanie mam jak wygląda sprawa przy wymianie RCD 300 na RNS 300, czy też wtedy jest ten problem z rozładowywaniem ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez Pablo Corrado » Pt maja 25, 2012 21:42

A myślałeś o RCD 300 mp3 ?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lut 26, 2005 20:08
Lokalizacja: Chrzanów
Online: 10d 13h 41m
Pomógł: 76
Auto: Golf V 1.6 i 1.4
Silnik: BGU

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Pt maja 25, 2012 21:59

Pablo Corrado napisał(a):A myślałeś o RCD 300 mp3 ?

Tak myślałem, ale cena na allegro jest w zasadzie taka sama za RCD 300 z mp3 jak i RNS 300 a wydaje mi się, że RNS będzie lepszy. Czy się mylę ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » N maja 27, 2012 19:58

Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?
A może coś innego polecicie na 2 DIN co fajnie gra, ma mp3 i nie rozładowywuje aku ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez jhosef » Wt maja 29, 2012 09:55

WARNER napisał(a):Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?

Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.
jhosef
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 16, 2006 20:12
Lokalizacja: Gdańsk
Online: 252d 12h 35m
Pomógł: 677
Auto: Polo 9N3 Golf mk2 Up
Silnik: BNM

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » N cze 03, 2012 08:28

jhosef napisał(a):Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.


Masz rację różnica w cenie nie jest duża i RNS 310 można w fajnych pieniądzach kupić na alledrogo ... tylko, że wyczytałem już w kilku miejscach, iż po podłączeniu 310/510 m.in. do Golfa V akumulator ma problem wytrzymać dobę i dlatego też zastanawiam się nad RNS 300. Jak miałby mi nie odpalić na następny dzień to wolę już niższy model radia
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez stefan1989 » Wt cze 12, 2012 15:52

Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lip 22, 2008 20:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa
Online: 5d 4h
Auto: Golf V GTI ABT

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Cz cze 14, 2012 13:03

stefan1989 napisał(a):Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.

Fajnie, tylko że gateway + programowanie wyjdzie mnie tyle co RNS 300. Tak, że całość do kupy wyjdzie trochę drogo niestety, a aż takich pieniędzy nie chcę inwestować tylko po to żeby mieć mp3 w aucie.
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez stefan1989 » Pn cze 18, 2012 19:45

Gateway ok 100zł i z 50 zł programowanie.
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lip 22, 2008 20:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa
Online: 5d 4h
Auto: Golf V GTI ABT

RCD 300 na RNS 300

Postprzez mufik900 » N cze 24, 2012 09:20

Witam,czy do golfa V 2008r można podłaczyc rns 310,czy tez muszę coś przerabiać?
mufik900
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Śr lut 16, 2005 21:29
Lokalizacja: F-RK1099
Online: 17h 29m
Pomógł: 9
Auto: Golf V CBDB




Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,