[Radio] RCD 300 na RNS 300

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: powalla, dan124, VIP

RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Pt maja 25, 2012 09:44

Witam
Posiadam w moim Golfie V radio RCD 300 bez MP3 i chciałem go wymienić na coś co będzie czytać płyty z MP3. Wiem, że jest problem z rozładowywaniem akumulatora po wymianie na modele z 3 generacji (RCD, RNS 310, 510 its) ale pytanie mam jak wygląda sprawa przy wymianie RCD 300 na RNS 300, czy też wtedy jest ten problem z rozładowywaniem ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez Pablo Corrado » Pt maja 25, 2012 21:42

A myślałeś o RCD 300 mp3 ?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lut 26, 2005 20:08
Lokalizacja: Chrzanów
Online: 10d 13h 5m
Pomógł: 76
Auto: Golf V 1.6 i 1.4
Silnik: BGU

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Pt maja 25, 2012 21:59

Pablo Corrado napisał(a):A myślałeś o RCD 300 mp3 ?

Tak myślałem, ale cena na allegro jest w zasadzie taka sama za RCD 300 z mp3 jak i RNS 300 a wydaje mi się, że RNS będzie lepszy. Czy się mylę ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » N maja 27, 2012 19:58

Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?
A może coś innego polecicie na 2 DIN co fajnie gra, ma mp3 i nie rozładowywuje aku ?
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez jhosef » Wt maja 29, 2012 09:55

WARNER napisał(a):Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?

Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.
Golf Mk2 Match Polo 9N3 VW Up!
Kupię lewy próg plastikowy do Golfa mk2
jhosef
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 16, 2006 20:12
Lokalizacja: Gdańsk
Online: 248d 14h 3m
Pomógł: 677
Auto: Polo 9N3 Golf mk2 Up
Silnik: BNM

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » N cze 03, 2012 08:28

jhosef napisał(a):Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.


Masz rację różnica w cenie nie jest duża i RNS 310 można w fajnych pieniądzach kupić na alledrogo ... tylko, że wyczytałem już w kilku miejscach, iż po podłączeniu 310/510 m.in. do Golfa V akumulator ma problem wytrzymać dobę i dlatego też zastanawiam się nad RNS 300. Jak miałby mi nie odpalić na następny dzień to wolę już niższy model radia
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez stefan1989 » Wt cze 12, 2012 15:52

Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lip 22, 2008 20:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa
Online: 5d 4h
Auto: Golf V GTI ABT

Re: RCD 300 na RNS 300

Postprzez WARNER » Cz cze 14, 2012 13:03

stefan1989 napisał(a):Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.

Fajnie, tylko że gateway + programowanie wyjdzie mnie tyle co RNS 300. Tak, że całość do kupy wyjdzie trochę drogo niestety, a aż takich pieniędzy nie chcę inwestować tylko po to żeby mieć mp3 w aucie.
WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt lip 19, 2011 07:15
Lokalizacja: Katowice
Online: 8h 12m
Auto: VW Golf MK5
Silnik: BDK

RCD 300 na RNS 300

Postprzez stefan1989 » Pn cze 18, 2012 19:45

Gateway ok 100zł i z 50 zł programowanie.
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lip 22, 2008 20:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa
Online: 5d 4h
Auto: Golf V GTI ABT

RCD 300 na RNS 300

Postprzez mufik900 » N cze 24, 2012 09:20

Witam,czy do golfa V 2008r można podłaczyc rns 310,czy tez muszę coś przerabiać?
mufik900
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Śr lut 16, 2005 21:29
Lokalizacja: F-RK1099
Online: 17h 29m
Pomógł: 9
Auto: Golf V CBDB




Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,