Golf 6 RCD-310

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: powalla, dan124, VIP

Golf 6 RCD-310

Postprzez ala2 » So mar 05, 2011 18:23

Posiadam od roku Golfa 6 .Zmieniłem mu radio z RCD 310 na RCD 510 i podłączyłem kamerę cofania bo to drugie radio z nią współpracuje. Pozostało mi rcd310 na półce .problem w tym,że nie mam kodów do niego.ładne niebieskie ,fajnie odtwarza jak zepnę w aucie to wszystko ok (komputer chyba je "pamięta") ,a jak chciałem podpiąć sobie w garażu to woła kody (oczywiście poza golfem) .Słyszałem że można je wyszukać w ustawieniach radia tylko nie wiem jak. Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o podpowiedź. Radio jest nowe i chciałem je uruchomić w garażu.
pozdrawiam wszystkich
ala2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 20:25
Online: 2h 18m
Auto: VW Golf 6
Silnik: 2.0TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez 1 6 D » So mar 05, 2011 23:13

Przenoszę do działu car-audio.
Kupie licznik do mk2 z MFA produkcji VDO na 1 wtyk, wzmocnienie przednie Westmoreland

Obrazek
1 6 D
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr sie 18, 2004 08:57
Lokalizacja: Szczecin
Online: 11d 20h 41m
Pomógł: 165
Auto: Golf Scirocco
Silnik: SB CBD

Golf 6 RCD-310

Postprzez kamill1991 » Pt mar 11, 2011 15:11

a jak sie sprawuje to RCD 510? bo zastanawiam sie czy brac seryjne radyjko czy odlozyc pare zl wiecej i wybrac Clarion'a ?
Obrazek
kamill1991
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lut 08, 2011 00:32
Lokalizacja: Elbląg / Warszawa
Online: 49d 14h 41m
Auto: MK6
Silnik: TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez ala2 » Pt mar 11, 2011 16:28

Jestem bardzo zadowolony zarówno z odtwarzania muzyki jak i z radia oraz możliwości sprzętu. Nie jest przesadnie napakowany zbędnymi gadżetami ,a obsługa jest prosta i intuicyjna . Ma bardzo wiele możliwości i nie na darmo nazywają ten sprzęt stacją multimedialną. Dla mnie bardzo dobrym rozwiązaniem jest odczyt z karty SD HC( 4GB).Przewraca nagrania bardzo szybko i dostęp do nich jest natychmiastowy,w przeciwieństwie do zmieniarki( 6 płyt), gdzie wybór płyty albo nagrania zajmuje chwilę. Precyzyjnie działa też ekran dotykowy ,wyświetla ideogramy z klimatyzacji no i rzeczywisty obraz z kamery cofania nawet w nocy widać idealnie ,samo się przyciemnia lub rozjaśnia i jest całkowicie kompatybilne z golfem. Ja w każdym razie wybrałbym na pewno RCD-510

ala2
ala2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 20:25
Online: 2h 18m
Auto: VW Golf 6
Silnik: 2.0TDI

dmuchawa wentylatora w MKVI

Postprzez ala2 » N gru 04, 2011 16:31

Golf VI 2009 r . 2.0 TDI 40 000 km przejechane i mam problem z dmuchawą wentylatora . Od paru miesięcy jak postoi trochę np. rano uruchamiam silnik to wszystko działa (klimatronik). Chwilę pojeżdżę wyłączę silnik i jak chcę dalej jechać potem dmuchawa klimy nie chodzi i powiedzmy po kilkunastu minutach niespodziewanie zaskoczy ale wcześniej szyby zaparują. Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie bo ja przekopałem pół instalacji i niby wszystko ok. Denerwuje mnie bo raz działa raz nie działa bez żadnych zauważonych przyczyn i bez przyczyny po przejechaniu kilku km sama się uruchomi,całkowicie przypadkowo. Co to może być przyczyną?
ala2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 20:25
Online: 2h 18m
Auto: VW Golf 6
Silnik: 2.0TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez Pablo Corrado » Śr gru 07, 2011 21:14

Nie ma możliwości wyszukania kodu w ustawieniach radia. Jak kupiłeś auto to powinieneś mieć kod do radia w papierach, ew osobną kartę z kodem.
Jeśli nie masz, to jedyną opcja jest zmiana wsadu (wgranie nowego) w radiu.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lut 26, 2005 20:08
Lokalizacja: Chrzanów
Online: 10d 13h 41m
Pomógł: 76
Auto: Golf V 1.6 i 1.4
Silnik: BGU

Golf 6 RCD-310

Postprzez leszekmw » Pn gru 12, 2011 15:07

ala2, mam pytanie . tez się przymierzam do zmiany na rcd510 , czy jak zmieniłeś radio to bez problemu wyświetlało obraz z czujników cofania czy nie sprawdzałeś tego ? możesz mi podać jakieś namiary na taką kamerkę ?
leszekmw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N paź 11, 2009 08:48
Lokalizacja: lublin
Online: 10h 9m

Golf 6 RCD-510

Postprzez ala2 » Pn gru 26, 2011 19:54

Czujników cofania nie mam i nic Ci nie powiem na ten temat ,dlatego wybrałem kamerę cofania jest zdecydowanie lepsza i nic nie piszczy przy wyjeżdżaniu z garażu .Polecam ! natomiast możesz ją kupić na allegro , Zajmuje się tym profesjonalnie gościu z Gorzowa cena chyba 1200zł nie więcej (komplet-oryginał). Po zamontowaniu trzeba ją aktywować w komputerze golfa (trwa to kilka sekund na miejscu -w cenie) Jest to znaczek w klapie z tyłu chowany (zawsze jest czysta) - to ważne no i widzi doskonale w nocy.Pasuje tylko do VW golf 5 i 6 , Passat CC(one mają odpowiednie oprogramowanie). Kupując RCD-510 zwróć uwagę na to by miał z tyły pionowe wilopinowe gniazdo takie żółte -tam właśnie podpina się kamerę (nie wszystkie RCD je mają) RNS-wszystkie pasują .
ala2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 20:25
Online: 2h 18m
Auto: VW Golf 6
Silnik: 2.0TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez leszekmw » Wt gru 27, 2011 08:47

no dziękuję za odpowiedź , natomiast radio już mam zamontowane..
szkoda ze nie wiedziałem tego o tym żółtym pinie , nawet nie zwróciłem uwagi , może kiedyś wyjmę radio na szybko i sprawdzę. ale i tak pewnie nie oglądał bym się na to ponieważ kupiłem prawie nowe radio za 500zł , z pewnych rąk więc cena była ok.
to 1200zł to jest całkowity koszt kamery , nie wiesz ile montaż kosztuje ?
aa..czujniki bez problemu chodzą z bolero.
leszekmw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N paź 11, 2009 08:48
Lokalizacja: lublin
Online: 10h 9m

Golf 6 RCD-310

Postprzez kamill1991 » Wt gru 27, 2011 08:50

koszt montazu duzy nie bedzie, jak dobrze poszukasz w internecie to sam mozesz nawet znalezc poradnik jak to zrobic, jest kilka plastikow do zdjecia by mądrze przewody poprowadzic i na dobra sprawe tyle, no i oczywiscie kabel do komputera.
Obrazek
kamill1991
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lut 08, 2011 00:32
Lokalizacja: Elbląg / Warszawa
Online: 49d 14h 41m
Auto: MK6
Silnik: TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez ala2 » Śr gru 28, 2011 20:39

Tanio kupiłeś to radio . Ja dałem 1000zł. A kamerę podpinają na miejscu i uruchamiają przy tobie ,mi pozostało tylko przeprowadzić przewody (rozsądnie jak to kolega podpowiada tzn. najkrócej ) także komplet kamera i okablowanie oraz odpalenie zestawu w systemie golfa to koszt 1200zł,Osobiście polecam bo bardzo to ułatwia parkowanie , wyjazd z garażu poza tym jak wycofujesz to masz szeroką panoramę widoku na boki w szczególności zza samochodów
Pozdrawiam sympatyków golfa

Acha ,nie używajcie żadnych preparatów do czyszczenia klimatyzacji w szczególności, pianek ponieważ opisane przeze mnie wyżej problemy z dmuchawą były właśnie przez zastosowanie tej pianki . Sypnęło mi się trochę za dużo i silnik dmuchawy został skutecznie oblepiony a w połączeniu z kurzem spowodował zatarcie się szczotek silnika . W konsekwencji nie pracowała dmuchawa . Jednego dnia mnie natchnęło i zajrzałem do szczotek- były zatarte odrobina benzyny ekstrakcyjnej i oczyszczenie prowadnic szczotek przywróciło normalną pracę klimatronika i wiarę w niezawodność VW. :D Obrazek
ala2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 20:25
Online: 2h 18m
Auto: VW Golf 6
Silnik: 2.0TDI

Golf 6 RCD-310

Postprzez leszekmw » Śr gru 28, 2011 20:58

ala2 napisał(a):Tanio kupiłeś to radio . Ja dałem 1000zł

po prostu kupiłem je od kolegi któremu nie było potrzebne , a ma inne źródło dochodu jak handel częściami. dodam że lezało w jego domu około 1.5 roku aż się nieźle przykurzyło i jakbym się go nie spytał o BT a dalej nie wynikł by temat że poszukuje takiego radia żeby mi ori BT chodził to pewnie dalej by leżało.. :-) .
mam u siebie od dawna takie coś z columbusem i teraz chciałem założyć żonie na mikołaja...
leszekmw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N paź 11, 2009 08:48
Lokalizacja: lublin
Online: 10h 9m

Golf 6 RCD-310

Postprzez horsi » Pn sty 23, 2012 11:23

odkopi troche temat. ostatnio tez zalozylem u siebie rcd510 i nie zauwazylem zeby sie przyciemnialo. a ono powinno zmieniac kolory kiedy jest ciemno dobrze mowie?
horsi
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 25, 2010 13:27
Online: 5d 17h 50m
Auto: VW GOLF
Silnik: 1.4TSI

Golf 6 RCD-310

Postprzez leszekmw » Pn sty 23, 2012 12:04

horsi, powinno tylko nie pamiętam jak to jest..czy sie ściemnia czy rozjaśnia. mam rns510 w skodzie to mi się chyba przyciemnia jak się robi ciemniej.. , jakoś człowiek nie przywiązuje wagi..
w golfie nie wiem jak jest , jeździ nim żona i nie sadzę żeby się przejmowała takimi rzeczami :grin: ale jak przyjedzie z pracy to zapytam
leszekmw
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N paź 11, 2009 08:48
Lokalizacja: lublin
Online: 10h 9m

Następna strona



Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 3 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,