[mk3] wskaznik paliwa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, Qto, italiano_83, Haki, grg474, VIP

wskaznik paliwa

Postprzez halabala » Pt sie 13, 2010 10:09

Cze .. , od roku poruszam się golfem 3 , nie mialem z nim nigdy wiekszych problemow , teraz tez jest to drobnostka ale chcialbym wiedziec coz to moze byc . Po zatankowaniu samochodu , (benzyna) wskaznik podniosl sie tak jak zawsze , nic nienormalnego sie z nim nie dzialo wszysto bylo ok , ale gdy zajechalem pod dom zgasilem silnik , i po jakims czasie wybieralem sie do sklepu , odpalilem samochod, wskaznik sie nie podniosl wogle , jest na ostatniej krescie czyli na 0 , po zgaszeniu opada doslownie milimetr pod kreske ,po odpaleniu znow podnosi sie do pierwszej kreski i wiecej nie drgnie , co moglo sie stac ?
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 27, 2009 20:28
Lokalizacja: Białystok
Online: 30d 8h 1m
Pomógł: 16
Auto: Mk4

MK3 wskaznik paliwa

Postprzez GeGi » Pt sie 13, 2010 10:42

pewnie plywak sie zawiesil ;p

Autor postu otrzymał pochwałę
Obrazek
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
GeGi
..
..
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N wrz 25, 2005 19:44
Lokalizacja: Poznań
Online: 11d 8h 17m
Pomógł: 77
Ostrzeżenia: 1
Auto: mk3 GTI 20 jahre
Silnik: AFN

MK3 wskaznik paliwa

Postprzez halabala » Pt sie 13, 2010 11:10

jesli to plywak , to musze go wyjac ? ;> czy jest mozliwosc ze sam sie odblokuje , czym najlepiej odkrecic pierscien na pompie paliwa ten plastikowy recznie nie ma szans jakis zapieczony czzy cos juz 3 osoby probowaly i nic macie jakis patent ? , chyba ze macie jakies inne domysly co moglo sie stac
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 27, 2009 20:28
Lokalizacja: Białystok
Online: 30d 8h 1m
Pomógł: 16
Auto: Mk4

MK3 wskaznik paliwa

Postprzez Qto » Pt sie 13, 2010 11:44

halabala napisał(a):czym najlepiej odkrecic pierscien na pompie paliwa ten plastikowy

Jeżeli ręczni nie dajesz rady to kawałek drewna i młotek powinny pomóc.

Autor postu otrzymał pochwałę
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
zamienię europejskie tarcze licznika na angielski odpowiednik - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=12&t=565351
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 189d 7h 59m
Pomógł: 1243
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

wskaznik paliwa

Postprzez halabala » Pn sie 30, 2010 19:07

Heja jeszcze raz , poradziliscie mi sprawdzic plywak , wszystko zostalo rozkrecone i wsio dziala zmierzone miernikiem wwyjete z baku i spowrotem wlozone , i kontrolka dalej nie dziala problem z licznikiem ?/ czy cos innego help
halabala
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 27, 2009 20:28
Lokalizacja: Białystok
Online: 30d 8h 1m
Pomógł: 16
Auto: Mk4

wskaznik paliwa

Postprzez Smalig » Pn wrz 27, 2010 12:08

Możesz mieć problem z samym wskaźnikiem, mam taki problem u siebie, spalony drut elektrooporowy i wskazówka ani drgnie, jeśli masz licznik VDO. Jeżeli masz licznik Motometer to możesz mieć spalony silniczek. I w jednym i w drugim wypadku proponuje kupno nowego licznika, koszt ok 60 - 100zł
był Golf III 1.4 ABD teraz Seat Cordoba 1.9 TDI AXR - poczuj różnicę!!
Smalig
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N cze 28, 2009 16:41
Lokalizacja: Polkowice
Online: 6h 33m
Auto: Seat Cordoba 1.9 TDI
Silnik: AXR




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,