golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Posty: 1111
Rejestracja: sob lut 26, 2005 21:08
Lokalizacja: Chrzanów

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Pablo Corrado » pt kwie 01, 2011 09:02

Panowie, tak jak Greg pisał, jeśli zegary mają w środku numeru 920 to w aucie jest CAN, jeśli mają 919 to nie ma CANa.
Można też sprawdzić VAGiem, jeśli połączy sie z CAN-Gateway to w aucie jest CAN, jeśli nie to nie ma.

Jeśli masz już kupioną Deltę, to ją po prostu podepnij i sprawdź, czy działa regulacja podświetlenia razem z deską, czy działa GALA, czy sie nie wyłącza po godzinie i czy działa logika zapłonu - jeśli tak, CAN jest.


Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Posty: 938
Rejestracja: ndz paź 15, 2006 20:59
Lokalizacja: kamienna góra
Kontakt:

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: martinezz123 » pt kwie 01, 2011 12:07

Pablo Corrado pisze:Panowie, tak jak Greg pisał, jeśli zegary mają w środku numeru 920 to w aucie jest CAN, jeśli mają 919 to nie ma CANa.
Można też sprawdzić VAGiem, jeśli połączy sie z CAN-Gateway to w aucie jest CAN, jeśli nie to nie ma.

ja u siebie miałem 919 w numerze i z CAN-GATEWAY się połączył także ta teoria nie do końca jest trafna , myślę że tu ważny jest jeszcze rocznik , przejściowym rocznikiem był rok 99 i tak często się zdarza że auta z pierwszej połowy roku mogą nie mieć CAN a auta z drugiej połowy mieć


vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Posty: 1111
Rejestracja: sob lut 26, 2005 21:08
Lokalizacja: Chrzanów

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Pablo Corrado » pt kwie 01, 2011 14:16

Zgadza się, rocznik '99 jest przejściowy-jak każdy. W pierwszej połowie CANu nie było, natomiast w drugiej (rok modelowy 2000) już był.
Dlatego napisałem dodatkowo o próbie podłączenia Delty.


Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6179
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: wesol » pt kwie 01, 2011 14:59

Zalezy co na canie. W astrze G jak mialem to tylko pompa wtryskowa i jej sterowanie bylo po lini can a reszta po analogu. Zaleta pelnego cana jest to ze instalacja elektryczna moze byc na cieniutkich kabelkach bo sa tylko sygnaly w niej. Grube kable to pradowe- zasilajace podzespoly. JEsli chodzi o sterowanie to jednym kablem mozna dawac kilka rozkazow Czyli wcale nie musi byc taka duza pajeczyna w aucie. Alarm na canie tez ma mniej kabli. Jednym kablem moze byc podawany sygnal do wlaczenia swiatel awaryjnych przy uzbrajaniu czy otwieraniu czy np jedno wcisniecie guzika otwiera drzwi kierowcy dluzsze przytrzymanie wszystkie drzwi a dwa razy wcisniecie otwierania otwiera klape tylna. Tak jak w systemach audio po oanalogu tyle chinchów ile kanalolw a po cyfrowym wystarczy tylko jeden kabel ( dwa przewody w nim). Wlacznik swiatel moze byc zrobiony na mikrostykach i dlatego jak sie wylacza swiatla np w astrze H to jeszcze ulamek sekundy swieca mimo iz wlacznik jest juz na pozycji zero. Sprzetem do diagnostyki mamay mozliwosc zmiany roznych ustawien swiatel dziennych, glosnosci klaksonu czy aktywowanie dodatkowych funkcji.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 105
Rejestracja: sob sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Rogal7 » pt kwie 08, 2011 21:21

panowie co mam sprawdzić, żeby się upewnić, że mogę wstawić takie zegary?
http://allegro.pl/vw-golf-iv-tdi-liczni ... 31176.html

aktualnie mam takie same, ale bez 1/2fis i miejscu zegarka też nie da się zobaczyć spalania. Co jeszcze poza zegarami i manetką muszę mieć do przeszczepu?
auto jest z 08.99r

ewentualnie jaka jest szansa na wstawienie takich?
http://allegro.pl/piekne-zegary-licznik ... 29463.html


MK4 ASZ Variant

iigAlisArr
->|<-
->|<-
Posty: 1746
Rejestracja: sob mar 20, 2010 16:44
Lokalizacja: northern

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: iigAlisArr » pt kwie 08, 2011 22:19

Rogal7 napisz aby podali dokładne nr zegarów bo ludzie stąd potrafią jakoś doradzić, które będą najlepsze do danego auta.


Kupię:

- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.


" What does the World, mean to You ? "

Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 105
Rejestracja: sob sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Rogal7 » pt kwie 08, 2011 23:16

spoko, jutro postaram się dowiedzieć.

ale jak wydobyć z mojego auta info jakie podejdą ??


MK4 ASZ Variant

iigAlisArr
->|<-
->|<-
Posty: 1746
Rejestracja: sob mar 20, 2010 16:44
Lokalizacja: northern

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: iigAlisArr » pt kwie 08, 2011 23:19

O to już musisz pytać tych wyżej ode mnie. :D Dla mnie to też jest zagadką.


Kupię:

- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.


" What does the World, mean to You ? "

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Posty: 1396
Rejestracja: czw mar 11, 2010 14:31
Lokalizacja: Lublin okolice
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: guziolek » sob kwie 09, 2011 00:04

Rogal7, musisz podać nr swojego licznika, jest napisany na wlepce na nim więc trzeba go wyciągać, albo vagiem można sprawdzić. To jaki licznik podejdzie zależy m.in. od tego czy masz immo2 czy immo3.


Obrazek

Sprzedam części bora: dokładka zderzaka przód, kilka plastików do deski, schowek tanio:).

Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 105
Rejestracja: sob sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Rogal7 » sob kwie 09, 2011 07:46

iigAlisArr> spoko, dzięki :))

guziolek> ok, z tego co czytałem to kierownica max wysunięta + skierowana w dół, zdejmuje osłone odkręcam 2 śrubki i cześć... chociaż ja nie mam torxów, więc raczej przydałby się VAG :/ a licznik jest immo2, z tego co kiedyś czytałem widać to po kontrolce immobilajzera która przy immo2 jest po lewej przy immo3 po prawej...


MK4 ASZ Variant

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18577
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Qto » sob kwie 09, 2011 10:15

Rogal7, tematów o licznikach kilka jest...i to na tyle obszernych że znajdziesz wszystkie informacje jakich potrzebujesz...także użyj suzkajki i poczytaj.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości