[mk4] golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Pablo Corrado » Pt kwi 01, 2011 09:02

Panowie, tak jak Greg pisał, jeśli zegary mają w środku numeru 920 to w aucie jest CAN, jeśli mają 919 to nie ma CANa.
Można też sprawdzić VAGiem, jeśli połączy sie z CAN-Gateway to w aucie jest CAN, jeśli nie to nie ma.

Jeśli masz już kupioną Deltę, to ją po prostu podepnij i sprawdź, czy działa regulacja podświetlenia razem z deską, czy działa GALA, czy sie nie wyłącza po godzinie i czy działa logika zapłonu - jeśli tak, CAN jest.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lut 26, 2005 21:08
Lokalizacja: Chrzanów
Online: 10d 2h 23m
Pomógł: 75
Auto: Golf V 1.6 i 1.4
Silnik: BGU

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez martinezz123 » Pt kwi 01, 2011 12:07

Pablo Corrado napisał(a):Panowie, tak jak Greg pisał, jeśli zegary mają w środku numeru 920 to w aucie jest CAN, jeśli mają 919 to nie ma CANa.
Można też sprawdzić VAGiem, jeśli połączy sie z CAN-Gateway to w aucie jest CAN, jeśli nie to nie ma.

ja u siebie miałem 919 w numerze i z CAN-GATEWAY się połączył także ta teoria nie do końca jest trafna , myślę że tu ważny jest jeszcze rocznik , przejściowym rocznikiem był rok 99 i tak często się zdarza że auta z pierwszej połowy roku mogą nie mieć CAN a auta z drugiej połowy mieć
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N paź 15, 2006 20:59
Lokalizacja: kamienna góra
Online: 4d 18h 54m
Pomógł: 42
Auto: MK4 99r
Silnik: ALH

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Pablo Corrado » Pt kwi 01, 2011 14:16

Zgadza się, rocznik '99 jest przejściowy-jak każdy. W pierwszej połowie CANu nie było, natomiast w drugiej (rok modelowy 2000) już był.
Dlatego napisałem dodatkowo o próbie podłączenia Delty.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So lut 26, 2005 21:08
Lokalizacja: Chrzanów
Online: 10d 2h 23m
Pomógł: 75
Auto: Golf V 1.6 i 1.4
Silnik: BGU

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez wesol » Pt kwi 01, 2011 14:59

Zalezy co na canie. W astrze G jak mialem to tylko pompa wtryskowa i jej sterowanie bylo po lini can a reszta po analogu. Zaleta pelnego cana jest to ze instalacja elektryczna moze byc na cieniutkich kabelkach bo sa tylko sygnaly w niej. Grube kable to pradowe- zasilajace podzespoly. JEsli chodzi o sterowanie to jednym kablem mozna dawac kilka rozkazow Czyli wcale nie musi byc taka duza pajeczyna w aucie. Alarm na canie tez ma mniej kabli. Jednym kablem moze byc podawany sygnal do wlaczenia swiatel awaryjnych przy uzbrajaniu czy otwieraniu czy np jedno wcisniecie guzika otwiera drzwi kierowcy dluzsze przytrzymanie wszystkie drzwi a dwa razy wcisniecie otwierania otwiera klape tylna. Tak jak w systemach audio po oanalogu tyle chinchów ile kanalolw a po cyfrowym wystarczy tylko jeden kabel ( dwa przewody w nim). Wlacznik swiatel moze byc zrobiony na mikrostykach i dlatego jak sie wylacza swiatla np w astrze H to jeszcze ulamek sekundy swieca mimo iz wlacznik jest juz na pozycji zero. Sprzetem do diagnostyki mamay mozliwosc zmiany roznych ustawien swiatel dziennych, glosnosci klaksonu czy aktywowanie dodatkowych funkcji.
SHARAN 1.9 TDI AUY++ 160KM by TUNE UP i GOLF 1.9TDI ASZ
SPRZEDAM: glowice PD kompletna lub osobno czesci, walek rozrzadu PD niedrogo
wesol
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów
Online: 39d 9h 41m
Pomógł: 140
Ostrzeżenia: 1
Auto: sharan i G4
Silnik: AUYASZ

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Rogal7 » Pt kwi 08, 2011 21:21

panowie co mam sprawdzić, żeby się upewnić, że mogę wstawić takie zegary?
http://allegro.pl/vw-golf-iv-tdi-liczni ... 31176.html

aktualnie mam takie same, ale bez 1/2fis i miejscu zegarka też nie da się zobaczyć spalania. Co jeszcze poza zegarami i manetką muszę mieć do przeszczepu?
auto jest z 08.99r

ewentualnie jaka jest szansa na wstawienie takich?
http://allegro.pl/piekne-zegary-licznik ... 29463.html
MK4 ASZ Variant
Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): So sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa
Online: 2d 13h 11m

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez iigAlisArr » Pt kwi 08, 2011 22:19

Rogal7 napisz aby podali dokładne nr zegarów bo ludzie stąd potrafią jakoś doradzić, które będą najlepsze do danego auta.
Kupię:

- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.


" What does the World, mean to You ? "
iigAlisArr
->|<-
->|<-
 
Dołączył(a): So mar 20, 2010 16:44
Lokalizacja: northern
Online: 74d 21h 21m
Pomógł: 34

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Rogal7 » Pt kwi 08, 2011 23:16

spoko, jutro postaram się dowiedzieć.

ale jak wydobyć z mojego auta info jakie podejdą ??
MK4 ASZ Variant
Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): So sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa
Online: 2d 13h 11m

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez iigAlisArr » Pt kwi 08, 2011 23:19

O to już musisz pytać tych wyżej ode mnie. :D Dla mnie to też jest zagadką.
Kupię:

- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.


" What does the World, mean to You ? "
iigAlisArr
->|<-
->|<-
 
Dołączył(a): So mar 20, 2010 16:44
Lokalizacja: northern
Online: 74d 21h 21m
Pomógł: 34

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez guziolek » So kwi 09, 2011 00:04

Rogal7, musisz podać nr swojego licznika, jest napisany na wlepce na nim więc trzeba go wyciągać, albo vagiem można sprawdzić. To jaki licznik podejdzie zależy m.in. od tego czy masz immo2 czy immo3.
Obrazek

Sprzedam części bora: dokładka zderzaka przód, kilka plastików do deski, schowek tanio:).
guziolek
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz mar 11, 2010 14:31
Lokalizacja: Lublin okolice
Online: 6d 14h 31m
Pomógł: 52
Auto: Bora
Silnik: AXR

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Rogal7 » So kwi 09, 2011 07:46

iigAlisArr> spoko, dzięki :))

guziolek> ok, z tego co czytałem to kierownica max wysunięta + skierowana w dół, zdejmuje osłone odkręcam 2 śrubki i cześć... chociaż ja nie mam torxów, więc raczej przydałby się VAG :/ a licznik jest immo2, z tego co kiedyś czytałem widać to po kontrolce immobilajzera która przy immo2 jest po lewej przy immo3 po prawej...
MK4 ASZ Variant
Rogal7
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): So sie 07, 2010 09:35
Lokalizacja: Warszawa
Online: 2d 13h 11m

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Qto » So kwi 09, 2011 10:15

Rogal7, tematów o licznikach kilka jest...i to na tyle obszernych że znajdziesz wszystkie informacje jakich potrzebujesz...także użyj suzkajki i poczytaj.
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 172d 10h 24m
Pomógł: 1227
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Poprzednia strona



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,