golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Posty: 1047
Rejestracja: pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: AD6 » śr sie 04, 2010 22:19

jak w tytule jak najprościej sprawdzić czy golf ma już can bus rocznik produkcji koniec 99r model 2000r poniżej zdjęcie kostko diagnostycznej gdzieś jeszcze miałem spisany nr licznika jak znajde to dopisze http://img695.imageshack.us/i/dscf0068h.jpg/


VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
Kajor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 267
Rejestracja: ndz lis 08, 2009 23:56
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Kajor » śr sie 04, 2010 23:43

A CAN nie był dopiero od 2004? :chytry:


"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Posty: 3279
Rejestracja: pt kwie 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Kamel » czw sie 05, 2010 09:47

Kajor pisze:A CAN nie był dopiero od 2004? :chytry:

Nie, był już w starszych rocznikach..

AD6 gdzieś był temat o zmianie zwykłego licznika na licznik FIS i w tym temacie greg opisywał jak to sprawdzić.


. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18576
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Qto » czw sie 05, 2010 09:57

AD6 pisze:koniec 99r

CAN jest od 01.05.99


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 637
Rejestracja: pn sty 24, 2005 22:01
Lokalizacja: PL
Kontakt:

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: azizi » czw sie 05, 2010 15:38

Qto pisze:
AD6 pisze:koniec 99r

CAN jest od 01.05.99

Chyba rozpoczęto montaż, bo ja mam 2002 i nie mam.


Mk1 Cabrio Sportline

greg

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: greg » czw sie 05, 2010 15:55

Qto pisze:
AD6 pisze:koniec 99r

CAN jest od 01.05.99
montowałem zegary w TDI golf4 z lutego 1999 i CAN w nim już był



Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Posty: 1047
Rejestracja: pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: AD6 » czw sie 05, 2010 16:03

greg, właśnie bo po numerze liczika sprawdziłeś mi z 2 tygodznie temu że licznik ma can wiec to już wiem ale nadal nie rozumiem jak to jest jak licznik ma can to auto też ma can ? czy moze byc tak że auto nie ma ale licznik jest wstawiony taki który ma can tylko nie jest to wykorzystywane przez auto ?? jak to jest


VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

greg

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: greg » czw sie 05, 2010 16:31

jedynym autem które znam że nie ma CAN a licznik ma CAN jest moje - bo mam adapter wsadzony.
Więc tak - jeśli oryginalnie masz licznik z numerem środkowym 920 to informacja o obrotach, spalaniu airbag itp idzie po CAN



Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Posty: 1047
Rejestracja: pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: AD6 » czw sie 05, 2010 16:44

nr z licznika 1j0920822f czyli moje auto ma już can i teraz drugie pytanie jakie sa plusy a jakie minusy posiadania w aucie can bus ??


VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 6972
Rejestracja: sob sie 01, 2009 22:06
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Shmatan » czw sie 05, 2010 17:12

plusy to możliwość założenia większej ilości fajnych zegarów (z se czy łatwiej dostępnych pełnym fisem), albo też niektórych radyjek.
minus, to chyba tylko ew. naprawy, ale wydaje mi się że w tym nie ma co się zepsuć



MRCZ
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: pn gru 17, 2007 09:16
Lokalizacja: Poznań

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: MRCZ » czw sie 05, 2010 17:18

CAN był wprowadzany po 2003r. Gniazdo w CAN-ie powinno mieć obsadzone piny 4,5,6,14,16.



Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Posty: 3279
Rejestracja: pt kwie 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: Kamel » czw sie 05, 2010 18:08

MRCZ pisze:CAN był wprowadzany po 2003r. Gniazdo w CAN-ie powinno mieć obsadzone piny 4,5,6,14,16.

Masz na myśli pewnie pełen CAN..
Bo w MK4 CAN był już wcześniej..
Znajomy ma Borę z 2000 roku i ma CAN (zarówno w liczniku - pełen FIS jak i w radiu)..


. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Posty: 1047
Rejestracja: pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Kontakt:

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: AD6 » czw sie 05, 2010 20:12

u mnie są zajęte piny 1,4,5,6,7,13,14,16 jak widać na zdjęciu


VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

harymaj
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz wrz 21, 2008 16:04
Lokalizacja: nowa wies mala

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Post autor: harymaj » pt kwie 01, 2011 07:42

w jakiej czesci znajduje sie ta kostka bo tez chcialbym sprawdzic czy mam ten can bus bo juz kupilem radio delta 6 i zastanawiam sie czy dokupic modul can to jedno a drugie czy jak podepne sie pod kompa to wykaze czy jest can czy go nie ma????



Zablokowany

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: mariusz33 i 15 gości