[mk4] golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez AD6 » Śr sie 04, 2010 22:19

jak w tytule jak najprościej sprawdzić czy golf ma już can bus rocznik produkcji koniec 99r model 2000r poniżej zdjęcie kostko diagnostycznej gdzieś jeszcze miałem spisany nr licznika jak znajde to dopisze http://img695.imageshack.us/i/dscf0068h.jpg/
VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
AD6
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Online: 6d 14m
Pomógł: 70
Auto: golf 4 i toledo II
Silnik: V6 V5

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Kajor » Śr sie 04, 2010 23:43

A CAN nie był dopiero od 2004? :chytry:
"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"
Kajor
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N lis 08, 2009 23:56
Lokalizacja: Łódź
Online: 3d 2h 31m
Pomógł: 11
Ostrzeżenia: 1
Auto: MK3+Touran
Silnik: VR+BKD

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Kamel » Cz sie 05, 2010 09:47

Kajor napisał(a):A CAN nie był dopiero od 2004? :chytry:

Nie, był już w starszych rocznikach..

AD6 gdzieś był temat o zmianie zwykłego licznika na licznik FIS i w tym temacie greg opisywał jak to sprawdzić.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kamel
VW Baron
VW Baron
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt kwi 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Online: 86d 19h
Pomógł: 267

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Qto » Cz sie 05, 2010 09:57

AD6 napisał(a):koniec 99r

CAN jest od 01.05.99
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 173d 12h 17m
Pomógł: 1227
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez azizi » Cz sie 05, 2010 15:38

Qto napisał(a):
AD6 napisał(a):koniec 99r

CAN jest od 01.05.99

Chyba rozpoczęto montaż, bo ja mam 2002 i nie mam.
Mk1 Cabrio Sportline
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 24, 2005 22:01
Lokalizacja: PL
Online: 11h 5m
Pomógł: 10

Re: golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez greg » Cz sie 05, 2010 15:55

Qto napisał(a):
AD6 napisał(a):koniec 99r

CAN jest od 01.05.99
montowałem zegary w TDI golf4 z lutego 1999 i CAN w nim już był
greg
 

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez AD6 » Cz sie 05, 2010 16:03

greg, właśnie bo po numerze liczika sprawdziłeś mi z 2 tygodznie temu że licznik ma can wiec to już wiem ale nadal nie rozumiem jak to jest jak licznik ma can to auto też ma can ? czy moze byc tak że auto nie ma ale licznik jest wstawiony taki który ma can tylko nie jest to wykorzystywane przez auto ?? jak to jest
VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
AD6
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Online: 6d 14m
Pomógł: 70
Auto: golf 4 i toledo II
Silnik: V6 V5

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez greg » Cz sie 05, 2010 16:31

jedynym autem które znam że nie ma CAN a licznik ma CAN jest moje - bo mam adapter wsadzony.
Więc tak - jeśli oryginalnie masz licznik z numerem środkowym 920 to informacja o obrotach, spalaniu airbag itp idzie po CAN
greg
 

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez AD6 » Cz sie 05, 2010 16:44

nr z licznika 1j0920822f czyli moje auto ma już can i teraz drugie pytanie jakie sa plusy a jakie minusy posiadania w aucie can bus ??
VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
AD6
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Online: 6d 14m
Pomógł: 70
Auto: golf 4 i toledo II
Silnik: V6 V5

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Shmatan » Cz sie 05, 2010 17:12

plusy to możliwość założenia większej ilości fajnych zegarów (z se czy łatwiej dostępnych pełnym fisem), albo też niektórych radyjek.
minus, to chyba tylko ew. naprawy, ale wydaje mi się że w tym nie ma co się zepsuć
Obrazek

Z braku czasu NIE udzielam porad na PW
Shmatan
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So sie 01, 2009 22:06
Lokalizacja: Rzeszów
Online: 78d 18h 35m
Pomógł: 168
Auto: Mk4
Silnik: ALH+

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez MRCZ » Cz sie 05, 2010 17:18

CAN był wprowadzany po 2003r. Gniazdo w CAN-ie powinno mieć obsadzone piny 4,5,6,14,16.
MRCZ
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pn gru 17, 2007 09:16
Lokalizacja: Poznań
Online: 1d 14h 35m
Pomógł: 11

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez Kamel » Cz sie 05, 2010 18:08

MRCZ napisał(a):CAN był wprowadzany po 2003r. Gniazdo w CAN-ie powinno mieć obsadzone piny 4,5,6,14,16.

Masz na myśli pewnie pełen CAN..
Bo w MK4 CAN był już wcześniej..
Znajomy ma Borę z 2000 roku i ma CAN (zarówno w liczniku - pełen FIS jak i w radiu)..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kamel
VW Baron
VW Baron
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt kwi 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Online: 86d 19h
Pomógł: 267

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez AD6 » Cz sie 05, 2010 20:12

u mnie są zajęte piny 1,4,5,6,7,13,14,16 jak widać na zdjęciu
VAG-CZEWA.PL Admin



MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
AD6
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn paź 16, 2006 20:00
Lokalizacja: Śląsk SC
Online: 6d 14m
Pomógł: 70
Auto: golf 4 i toledo II
Silnik: V6 V5

golf 4 linia can jak sprawdzić czy jest w aucie

Postprzez harymaj » Pt kwi 01, 2011 07:42

w jakiej czesci znajduje sie ta kostka bo tez chcialbym sprawdzic czy mam ten can bus bo juz kupilem radio delta 6 i zastanawiam sie czy dokupic modul can to jedno a drugie czy jak podepne sie pod kompa to wykaze czy jest can czy go nie ma????
harymaj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N wrz 21, 2008 16:04
Lokalizacja: nowa wies mala
Online: 32m

Następna strona



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Andrzej.Pr.P, barto128, bruzdi29, franko, rolmik i 13 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,