[mk3] licznik seata do golfa 3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » N mar 17, 2013 21:28

Witam serdecznie. kupiłem niedawno licznik seata z kontrolką rezerwy. Po podłączeniu wszystkie kontrolki działają a po odpaleniu samochodu strzałka od obrotomierza poleciała na druga stronę. I moje pytanie jest następujące czy będzie problem ze zrobienie obrotomierz żeby działał poprawnie i co trzeba zrobić żeby to działało. Licznik w golfie ma wyskalowanie do 5 tys. a od seata do 6 tys.
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez Bednarus » N mar 17, 2013 22:02

Jaki masz silnik w aucie? Nie przypadkiem diesel?
Za wszelkie błędy przepraszam. Mam dysortografie, czy jakoś tak :)
Bednarus
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Pn maja 23, 2005 17:33
Lokalizacja: PZL
Online: 12d 7h 5m
Pomógł: 73
Auto: MK3
Silnik: AFN

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » N mar 17, 2013 22:07

tak diesel ale w liczniku seata kontrolka od świec żarowych jest i działa poprawnie.
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez Bednarus » N mar 17, 2013 22:29

Wsadziłeś licznik z benzyny do diesla stąd to dziwne działanie. A kontrolka świec żarowych będzie działać, bo niektórzy producenci robili takie same liczniki do silników benzynowych i diesel, różniących się działaniem obrotomierza. Kontrolka świec żarowych w benzyniaku nie jest po prostu podłączona.
Za wszelkie błędy przepraszam. Mam dysortografie, czy jakoś tak :)
Bednarus
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Pn maja 23, 2005 17:33
Lokalizacja: PZL
Online: 12d 7h 5m
Pomógł: 73
Auto: MK3
Silnik: AFN

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » N mar 17, 2013 22:43

wujek google znalazł na vwzone podobny temat i ktoś tam pisał że można zamienić pamięć licznika z mk3 do seata i też chodziło o diesla tylko już nikt nie napisał że to zadziałało. chyba że przełożyć z licznika od seata wszystko do mojego i rozwiązać jakoś problem z kontrolką od rezerwy
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez grandi » N mar 17, 2013 22:45

przerzuć sam obroek
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr lut 07, 2007 02:04
Lokalizacja: EL
Online: 12d 20h 25m
Pomógł: 312
Auto: golf 2 GL
Silnik: RP

Re: licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » N mar 17, 2013 22:47

grandi napisał(a):przerzuć sam obroek

a jakieś wskazówki jak to zrobić??
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » Pn mar 18, 2013 23:01

czy dostane wskazówki jak to zrobić bo nie bardzo się orientuje??
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez ssarna1 » Pn mar 18, 2013 23:17

Nie da się niestety.
Obrazek OEM+
ssarna1
Forum Master
Forum Master
 
Dołączył(a): So sty 16, 2010 00:08
Lokalizacja: jest istotna.
Online: 22d 12h 52m
Pomógł: 37
Auto: mk3 CC
Silnik: ADZ

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » Wt mar 19, 2013 00:06

a jest jakiś inny sposób na to żeby to działało????
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez Krzychu_14 » Wt mar 19, 2013 00:14

chyba najłatwiejszy sposób to sprzedaż tych liczników i zakup odpowiednich.
Krzychu_14
GOLF IV
GOLF IV
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn paź 31, 2011 22:52
Lokalizacja: Ossy
Online: 59d 7h
Pomógł: 8
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » Wt mar 19, 2013 00:41

znalazłem aukcje na allegro http://allegro.pl/licznik-seat-ibiza-co ... 89967.html i tu licznik też jest wyskalowany do 6 tyś i sprzedający pisze że od diesla. czyżby sprzedający ten licznik się pomylił?
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

licznik seata do golfa 3

Postprzez Paweł Marek » Śr mar 20, 2013 00:25

kolego nie można tak gdybać, poproś sprzedawcę o numer licznika a Google szybko wyplują z czego jest
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 23d 11h 3m
Pomógł: 2717
Auto: Vento
Silnik: 2E

licznik seata do golfa 3

Postprzez jabol01 » Pt mar 22, 2013 00:04

sprawdziłem wgsz licznika który kupiłem 3790. Znalazłem na forum stronę gdzie jest podane do jakich silników były one montowane i są to silniki AAA ABV i ABF i zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego wyskalowanie obrotomierza jest do 6 tyś a nie do 7 tyś i czemu nie da się nic zrobić żeby obrotomierz działał poprawnie u mnie w samochodzie.
jabol01
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2010 18:08
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Online: 3d 20h 55m
Auto: Vw golf 3
Silnik: 1.9GTD

Następna strona



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: dawmor, maciek2012 i 7 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,