[mk3] silnik gaśnie podczas jazdy

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, Qto, italiano_83, VIP

silnik gaśnie podczas jazdy

Postprzez muchomor » Pn maja 23, 2011 16:33

Witam,

Mam problem. Auto odpala normalnie, natomiast w czasie jazdy zdarza się, że silnik (1,6 ABU 75KM) gaśnie, obroty spadają do zera, przez chwilę świeci się kontrolka oleju, po czym (prawie zawsze) uruchamia się "rozpędem", obroty wracają do normy. Poziom oleju na bagnecie jest ok 2mm ponad max. Auto miało wymienianą niedawno skrzynię biegów (na identyczną), problem pojawia się od momentu wymiany skrzyni. :?
muchomor
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N paź 31, 2010 00:47
Online: 0s
Auto: VW Vento 1.6 CL
Silnik: ABU

silnik gaśnie podczas jazdy

Postprzez wubeee3 » Wt maja 24, 2011 19:42

Mialem 2 pododne przypadki. po 1 cekwa nagrzeje sie nie daje iskry. po 2 centralka alarmu fabrycznego ,czasem luty potrafia puscic( pomoglo ponowne przelutowanie ich)Mysle ze skrzynia nic do tego nie ma
wubeee3
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N sie 03, 2008 20:44
Online: 0s
Pomógł: 2

Re: silnik gaśnie podczas jazdy

Postprzez marcin7x5 » Śr maja 25, 2011 09:14

Przewaznie przyczyną gasnięcia silnika ciepłego jest czujnik halla. Może i w twoim przypadku jest on tez powodem kłopotów.
marcin7x5
VW Baron
VW Baron
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr lut 23, 2011 12:14
Online: 47d 12h 14m
Pomógł: 102
Auto: leon
Silnik: AUS




Powrót do Benzyna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: rafalbila i 14 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,